HVV JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Ter Leede onderuit bij de koploper

Ter Leede spits Job (PR Hans J. Schalk)

In de “week van de waarheid” stond de tweede krachtmeting tegen de ongeslagen koploper HVV op het programma. In de beker 🏆 wist Ter Leede nipt te winnen door een goed laatste kwart. De wedstrijd in de competitie leek op een kopie van de vorige ontmoeting. HVV domineerde zonder echt tot grote kansen te komen. Alleen het zijnet werd geraakt. Na de time-out een onterechte voorsprong voor de Sassemse bezoekers. Vanaf de aftrap draaide Sam de bal in de kruising. Iedereen stond perplex naar de scheidsrechter te kijken. Maar het doelpunt werd reglementair toegekend, 1-0 voor Ter Leede in de 10de minuut. In totaal konden de rood gelen maar 3 minuten genieten van deze voorsprong. Na een mooie Haagse aanval door het centrum was de wedstrijd in de rust weer in evenwicht, tussenstand 1-1.

Ook in de tweede helft hadden de Hagenaars een veldoverwicht. Ze kregen kansen maar Ter Leede keeper Tijs wilde niet buigen en ramde de bal via de paal het doel weer uit. Toch moest hij grabbelen, 2-1 in de 23ste minuut. Ter Leede bleef het proberen maar kwam niet verder dan een speldenprik van Chris. Thymen brak wel door maar werd gevloerd. Nog geen minuut na de laatste time-out verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong tot 3-1. Ter Leede leek verslagen maar uit een steekpass van Sam wist Floris de aansluitingstreffer binnen te tikken. De Sassenheimers gooiden alles in de strijd om toch nog een goed resultaat weg te slepen uit sportpark de Diepput. Maar in plaats van een gestolen punt maakte HVV optimaal gebruik van de geboden ruimte. In de laatste 2 minuten wisten zij net zo vaak te scoren en zakte Ter Leede steeds verder weg in de diepe put, eindstand 5-2.

De“week van de waarheid” werd afgesloten in mineur. Ter Leede is zijn ongeslagen status in de competitie kwijt. Wel zijn ze nog in de race voor de beker. Deze woensdag spelen ze al in de kwartfinale tegen Forum sport in Voorburg.