Interne opleiding jeugd(hulp)trainer bij Ter Leede

Er zijn binnen Ter Leede relatief veel beginnende trainers en begeleiders. Zij zijn vaak enthousiast en bereid om hun vrije tijd en energie te investeren in de opleiding van jonge voetballers. Maar hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Want waar kom je allemaal mee in aanraking;

  • Organisatie en voorbereiding van trainingen en/of wedstrijden
  • Het begeleiden en coachen tijdens de trainingen en/of wedstrijden
  • Het onderhouden van contacten met ouders, spelers en mede- trainers/begeleiders
  • Het kunnen aanpassen van de training/wedstrijd t.g.v. de (weers-)omstandigheden

Er zijn nog vele andere punten op te noemen. Om de beginnende trainers en begeleiders hierin te ondersteunen is in samenspraak met de technisch jeugdcoördinator pupillen (Nino Hoogervorst) en talent- en coachbegeleider (Leo Verbeek) besloten om een interne opleiding te organiseren.

De opleiding is verspreid over 3 bijeenkomsten van ieder ongeveer 1½ uur. Iedere bijeenkomst valt uiteen in een theorie deel (binnen in Jeugdruimte Ter Leede) en een praktijk deel buiten op het veld. De data en tijden zijn:

  • 7 oktober, 19.30 – 21.00
  • 14 oktober, 19.30 – 21.00
  • 28 oktober, 19.30 – 21.00


Ten opzichte van vorig jaar zal de cursus dit jaar uit nog meer praktijk bestaan. Wij geloven er namelijk in dat je op het veld het meest kan leren.

De 1e bijeenkomst zal vooral gaan over hoe je trainingen/wedstrijden organiseert, wat de leermomenten zijn, hoe je jezelf als trainer/begeleider opstelt, wat zijn de kenmerken van de leeftijdsgroep en het niveau van de spelers, kortom de voorbereiding van een training en/of wedstrijd! De ‘rode draad’ tijdens een training (oefenstofkeuze) en de variatiemogelijkheden met de oefenstof.

De 2e bijeenkomst is gericht op de organisatie tijdens een training/wedstrijd en de houding van de trainer/begeleider tijdens een training/wedstrijd. De coaching tijdens een training/wedstrijd.

De 3e bijeenkomst is gericht op de totale training/wedstrijd van A tot Z en hoe deel je een seizoen in en waar richt je jezelf op als trainer/begeleider (doelstellingen).

Kom op, doe mee en probeer ook onze jeugd te helpen bij het aanleren en ontwikkelen van voetbalvaardigheden en spelplezier!

Lijkt het je wat om mee te doen? Meld je dan aan bij ninohoogervorst@terleede.nl