INTERVIEW: Gijs Beekwilder

Gijs is een eerste speler van het nieuw opgerichte beloften elftal o23. Dit elftal moet een kweekvijver worden voor toekomstige selectiespelers en de competitie speelt zich veelal af tussen Sassenheim en Rotterdam met clubs als DHC, HBS, Spijkenisse en Xerxes DZB. De doelstelling voor dit jaar is heel simpel, kampioen worden en dit alles onder leiding van trainer Rini Blankespoor.

Gijs is op dit moment de jongste speler binnen deze groep met zijn 18 jr. en ook hij begon jaren geleden bij de ukken o.l.v. Jaap Schaap waarna de stap volgde naar de F jeugd. Daar alle jr. elftallen doorlopen en nu als senior speler toegevoegd aan het team O23. Een elftal waar hij weer spelers terugziet van 2 jaar geleden. Speelde hij eerder centraal achter is zijn plek nu rechtsback en ondersteund door beide ouders elke wedstrijd heeft hij het erg naar zijn zin.

De sfeer is goed in het team maar vond de opbouw van het seizoen best wel pittig en naast een goede sfeer bespeurt hij ook wel serieusheid om te willen groeien en presteren om zich heen. Als ik om een opvallend nieuwtje vraag is dat die van sokken. De spelers vinden tegenwoordig het voetgedeelte van voetbalkousen te ruim, daardoor glibberig, gevoelloos en knippen diverse spelers hun sokken aan de enkel door, dragen daarvoor in de plaats strakke sokken en tapen beide sokken dan weer met een soort tape aan elkaar voor een beter gevoel.

Alles voelt voor Gijs redelijk professioneel aan en ook hier regelt de leiding alles van kleding, broodjes, dextro kauwgom tot sportdrankje achteraf dus eigenlijk komen de spelers met alleen een handdoekje naar het veld. Tijdens het gesprek hoorde ik ook 2 a 3 keer het woord verwend vallen! Doelstelling veel leren dit jaar, maximaal  presteren en kijken hoever hij de komende jaren bij Ter Leede kan reiken.

Afgelopen jaar is hij voor zijn VWO geslaagd en studeert sinds afgelopen week biologie bij de universiteit Leiden. Werkt in zijn vrije tijd samen met zus Florence in de horeca bij restaurant Eigenwijze. Niet helemaal vreemd als ouders goed bekend zijn in horecaland en de kinderen dit waarschijnlijk al in de genen hebben  meegekregen.

Succes en een mooi jaar gewenst Gijs!