Jaap de Jong Toernooi (deel 2)

Donderdagavond werd de tweede avond van het Jaap de Jong toernooi gespeeld. De avond begon voor FC VVC en Ter Leede met strafschoppen om uit te maken wie in de winnaarspoule mocht starten. Een pluim voor de keeper van Ter Leede Damian van Noort, want bij de zevende strafschop wist hij de tweede strafschop te stoppen. Hierdoor plaatste Ter Leede zich voor de winnaarspoule en FC VVC moest genoegen nemen met een plaats in groep 2 (plaats 4 t/m 6).

Resultaten van poule 4 (plaats 10 t/m 12):

De poule met Teylingen, Blauw Zwart en SJC. De poule waar voor alle drie de teams het doelsaldo beslissend was.

Resultaten van poule 3 (plaats 7 t/m 9):

Ook hier ware de onderlinge verschillen klein. Doordat Foreholte beide wedstrijden won, eindigde zij als zevende. Op doelsaldo werd sv Hillegom achtste en Noordwijk negende.

Resultaten van poule 2 (plaats 4 t/m 6):

In deze poule speelden FC VVC, VVSB, en Quick Boys. Teleurstellend was dat FC VVC (verliezer van de strafschoppenreeks) door twee verliespartijen als zesde eindigde. Omdat Quick Boys veel te sterk was voor VVSB werden zij vierde.

Resultaten poule 1 (plaats 1 t/m 3):

Met het nemen van strafschoppen had Ter Leede zijn kruit verschoten en verloor beide wedstrijden van resp. FC Lisse en Rijnsburgse Boys en eindigde op de derde plaats. Een goed resultaat in vergelijking met vorig jaar toen Ter Leede achtste werd. Door een slechter doelsaldo werd Rijnsburgse Boys tweede en net als vorig jaar ging FC Lisse met de grootste beker naar huis.

Overzicht Eindstand:

 1. FC Lisse
 2. Rijnsburgse Boys
 3. Ter Leede
 4. Quick Boys
 5. VVSB
 6. FC VVC
 7. Foreholte
 8. Sv Hillegom
 9. Noordwijk
 10. Teylingen
 11. SJC
 12. Blauw Zwart

De prijzen werden uitgereikt door de naamgever van het toernooi Jaap de Jong, die memoreerde dat het toernooi al voor de 28ste keer georganiseerd werd. De organisatie wil allen die hebben meegewerkt om het toernooi te doen slagen hartelijk bedanken. Zij mocht al diverse toezeggingen voor volgend jaar ontvangen.