Jasmijn Resink heeft alles in huis om te slagen – artikel voetbalvrouwenjournaal

“Jonge speelsters of keepsters hebben bepaalde doelen voor ogen, en om de top te halen moet je er veel voor doen en nog meer voor laten.

Jasmijn Resink heeft dat ook, voldoende ambities om de top te halen. De keepster uit Leusden en spelend voor Ter Leede draait er niet omheen. Keepen in Oranje en uitkomen voor Ajax, die droom streeft ze na, alles voor doen om de top te halen.

Pas op 14-jarige leeftijd staat Resink onder de lat, daarvoor bij haar oude club Roda’46 in Leusden in de spits, zowel bij de jongens als bij de meiden. En toen onder de lat bij Roda’46, dat beviel uitstekend want dit talent heeft alles in huis om bondscoach Sarina Wiegman in verlegenheid te brengen.

Vrouwenvoetbaljournaal zocht haar op in het Utrechtse Den Dolder, daar zit een fantastische keepersschool ‘Klemvast’ onder leiding van Piet Kastelein. Elke vrijdagavond is zij daar te vinden om nog beter te worden met prima mensen om haar heen. Na Roda’46 kwam de MO19 van Saestum, daarna Spaataan’20/Rijnsburgse Boys, maar nu speelt ze op landelijk niveau. In Sassenheim bij Ter Leede. In het begin van het seizoen keepte ze de bekerwedstrijden en maakte ze de start mee in het 1e elftal van Ter Leede, maar Wendel van Riemsdijk staat nu onder de lat bij het 1e team. Maar ook in het 2e elftal uitkomend in de eerste klasse A maakte ze naam. In de uitwedstrijd tegen Blauw Geel’55 kreeg ze liefst drie strafschoppen tegen, twee penalties pakte ze, die andere strafschop keek ze over. ‘Dat was een mooi moment gaat Jasmijn verder, kijkend naar de speelster die een aanloop maakte, bewegingen in het doel vol met zelfvertrouwen en de overwinning uit het vuur slepen’. We deden het met z’n allen hoor, maar dat was wel een mooi moment voor mij, de meiden van Ter Leede gingen na afloop zingen voor me, iedereen was blij voor mij en het team.

Door ontwikkelen bij Ter Leede is nu haar volgende stap, maar je weet het nooit, stel je voor dat mijn favoriete club Ajax belt…Jasper Cillessen is mijn voorbeeld, ben fan van hem. Natuurlijk moet ik nog stappen zetten, de uittrap uit mijn handen kan beter, ook het coachen in het doel wordt aan gewerkt, maar dat gaat steeds beter, we hebben ook afspraken in het veld bij spelhervattingen, wie 1e paal, wie 2e paal, enz. Maar van de mensen om mij heen hoor ik dat ik een meevoetballende keepster ben, sterk in lange ballen en duiken gaat prima, heerlijk door de lucht vliegen, prachtig vind ik dat. En die mensen die dat zeggen zijn niet de minste zoals mental-coach Arry Willemsen, ex-trainer van Ter Leede 2 en nu verbonden aan de keepersschool ’Klemvast’. Jasmijn heeft alles in huis om ver te komen, ze heeft de juiste mentaliteit om doelen te bereiken, haar motoriek klopt, haar uitstraling, power, kracht en inspanning maken van dit talent een topkeepster, let maar op mijn woorden.

De afstand tussen Leusden en Sassenheim is zeker niet een probleem, ben het gewent, mijn vader en moeder steunen mij hierin, ik ben trots op hun, drie keer trainen bij Ter Leede, vrijdagavond trainen bij de keepersschool en zaterdag mijn wedstrijd. Ik hoop dat het gaat gebeuren, daar doe ik alles voor, bedoelend op meer, de Leeuwinnen en Ajax, ben pas 18 en nog volop tijd om nu te laten zien dat Sassenheim niet het eindstation is, hoe goed ik het daar ook naar mijn zin hebt.”