Jasmijn Resink maakt overstap naar de Beloften van Telstar

Talenten komen graag naar Ter Leede en sommige talenten gaan weer… en met name talenten die gekomen zijn en de club verlaten om een stap omhoog te maken, maakt ons extra trots. Zo ook het vertrek van Jasmijn Resink naar de Beloften van Telstar.

Afgelopen seizoen maakte Jasmijn de stap naar Ter Leede, in zichzelf investeren door vanuit Leusden 3x per week met het openbaar vervoer naar Sassenheim te komen om haar droom na te streven, nog beter worden als keepster om hopelijk de stap naar een BVO of het voorportaal van de BVO’s de beloftencompetitie te kunnen maken. Een flirt van Heerenveen werd hem niet, Jasmijn besloot voor haar ontwikkeling, uitdaging en kansen bij Ter Leede in de Topklasse te gaan, maar samen hielden we wel de afspraak dat als er zich een club zou melden, spelend op het platform waar Jasmijn graag naar toe zou willen groeien, zij die kans moest gaan pakken.

Wij zijn er enorm trots op Jasmijn dat jij deze mooie uitdagende stap mag gaan maken! Dat je dromen uit mogen gaan komen!

Lars Meijer, keeperstrainer van de vrouwenselectie, over de stormachtige ontwikkeling van Jasmijn:
“Jasmijn Resink. Ik kan me de eerste training goed herrineren. Samen met haar vader kwam ze langs. Super lang in de auto gezeten maar ze had het er voor over. Om 3x in de week op hoger niveau te trainen met als doel om uiteindelijk full time met voetbal bezig te zijn.
De ietwat onschuldige en introverte Jasmijn pakt ballen met een bepaalde flair waar menig keeper jaloers op zal zijn. Het woord katachtig heb ik op veel trainingen geroepen. Maar bij keepen komt veel meer kijken dan alleen een beetje duiken. En samen zijn we met Jasmijn aan de slag gegaan met: coaching, hoge ballen, kracht en tactisch. Want bij de vrouwen voetballen is toch anders dan bij de meisjes.

Per week, nee per training zag je Jasmijn groeien. Niet alleen als keeper maar ook als persoon. Ze kwam steeds meer uit haar schulp en ging steeds meer bijdehandte opmerkingen maken. Ik vond die ontwikkeling super mooi om te zien.

Toen ik gebeld werd door Jasmijn wist ik dat er iets aan zat te komen. Meestal appen we in onze keepers groepsapp of privé. ‘Ja ik heb niet zo leuk nieuws’. 100 gedachtes schoten door mijn hoofd maar toen ze zei dat ze was aangenomen bij Telstar was ik super blij in eerste instantie. Ze heeft dit echt verdiend en dit is ook waar Ter Leede voor staat. Talenten opleiden en klaarstomen voor het echte werk. En die kans heeft ze met beiden handen gegrepen.
Daarna kwam ook heel kort een beetje teleurstelling. Zo’n goede keepster die ik niet meer mag trainen. Maar deze emotie maakte snel plaats voor trots.

Ik wens je super veel succes Jasmijn bij Telstar en ik ga je zeker in de gaten houden!”