Je bent Rood geel als …..

Vorige week lieten we de  enigszins “verknipte” foto zien van Jan van Harskamp die de inmiddels beroemde kip “Charlotte”  buiten de lijnen werkte.
Een jeugdige Rijnsburger keek belangstellend toe en we vroegen wie dat was. Kennelijk was dat en moeilijke vraag want er zijn geen antwoorden binnen gekomen.
Deze jongeman op de foto was de latere Rijnsburg selectiespeler Henk Heemskerk.
Inmiddels woont Henk in Voorhout, speelt zoon Timo bij Ter Leede en is Henk al jaren een zeer gewaardeerde trainer en begeleider bij de Ter Leede jeugd.

Dan een nieuw probleem.
Onze voorzitter kwam in contact met een inwoner van Hoorn die op een rommelmarkt in Wijk aan Zee een tegeltje op de kop had getikt dat was gemaakt ter gelegenheid van het kampioenschap van de A2 van Ter Leede in 1986-1987.
Inmiddels heeft onze Historische commissie ( Jaap de Jong, Jan Willen Hesselink, Hans Snijders, Marjan van Harskamp en Ronald Vonk) zich ontfermd over de tegel en toegevoegd aan het historisch bezit van onze club.
Overigens is deze commissie bijzonder geïnteresseerd in al het historisch erfgoed dat verband houdt met onze club.

Terug naar het tegeltje op onderstaande foto: wie zaten er in dit team, wie heeft het tegeltje gemaakt en waarom had het team blauwe voetbalkousen aan?


Reacties graag aan secretariaat@terleede.nl