Je bent Rood Geel als …..

Op de foto van vorige week weer veel reacties van de steeds groter wordende schare trouwe lezers van deze rubriek. De bekende Nederlander was natuurlijk Jan Jongbloed, keeper van het roemruchte Nederlands elftal dat in 1974 op een haar na de wereldtitel miste tegen aartsrivaal Duitsland. Er zijn mensen die daar nog steeds slecht van slapen.
Ook de scheidsrechter geniet een meer dan gemiddelde bekendheid, zeker in Sassenheim en omstreken. Het gaat hier om Miep Dofferhoff, éėn van, zo niet de eerste vrouwelijke scheidsrechter van de KNVB afdeling Leiden.
Op 30 oktober 1974 werd met Jongbloed onder de lat de Sassemse aflevering van de TROS Penalty-bokaal afgewerkt, waarbij 5 jeugdspelers van Ter Leede, Piet Meijvogel, Michiel Tonido, Robert Kuiper, Wim Verbeek en Martie Klein moesten proberen om van de in totaal 25 penalties er zoveel mogelijk in het net te laten belanden. Uiteindelijk leverde dit 6 treffers op, niet voldoende om door te gaan naar de volgend ronde. Als aandenken ontvingen de deelnemers een LP en een vaantje.
Onze inzenders herkenden op de foto onder andere verder de volgende personen: Eric Grosman (reserve schutter), Hans Schalk, Pieter van der Plas, Nol Tukker, Paul Minnes, Marco van der Heiden, Jaap Verbeek, Gé van Leeuwen, Kees Moolenaar en André van Bladel.

Dan nu weer een nieuwe opgave, een foto van Ter Leede 3 uit 1932.
We denken niet dat er iemand is die uit zijn herinnering de namen van de spelers kent, zelfs niet ons oudste lid Klaas Oudshoorn, lid sinds 1938!!
We geven dus de namen van de spelers. Achterste rij: P. Barnhoorn, J. Winkel-Schelto, J. Oudshoorn, A. Dannijs. Tweede rij: S. Vos, T v.d. Laan, H. Knetsch en op de eerste rij: G. Vos, P. Oudshoorn en M. Staring.
De vraag van deze week gaat over de in 3-delig kostuum gestoken begeleider van dit team. Wie is dit? Een kleine hint: we komen hem in de eerste helft van het bestaan van Ter Leede regelmatig tegen!
Oplossingen kunnen weer naar het secretariaat.