Je bent Rood Geel als …..

In de vorige aflevering plaatsten we een foto van het kampioenselftal A1 uit 1968.
Twee spelers uit dit team, Maup Spaargaren en Jan Keuning kenden alle namen nog.
Daar gaat ie: 1. Willem Kooi, 2. Dick Batenburg, 3. Nico van der Stel, 4. Dick Sluymer, 5. Simon van Asselt, 6. Arie van Nieuwpoort, 7. Floor Hoogewoning, 8. Cees van der Zwart, 9. Aad van Prooyen, 10. Nanne Sluymer, 11. Maup Spaargaren, 12. Pim van Ravensbergen, 13. Jan Keuning en 14. Willem van Harskamp.
Het team werd op 6 april 1968 kampioen door een 1-1 gelijk spel tegen Oegstgeest en eindigden de competitie met 25 punten uit 14 wedstrijden (oude telling) en een doelsaldo van 95-16!!
Het team werd getraind door de legendarische Ter Leede trainer Kantebeen.
Hieronder een (iets minder scherpe) kleurenfoto welke na afloop van de wedstrijd tegen Oegstgeest is gemaakt.
Geheel links zie je de trotse jeugdvoorzitter Theo Engberts. Pim van Ravensbergen ontbreekt want die was inmiddels met een gebroken arm naar het ziekenhuis.

 

Op de zwart-wit foto bovenaan deze aflevering zie je het bestuur van Ter Leede. De foto is gemaakt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan in 1970. Wie (her)kent deze (deels streng kijkende) bestuursleden?
Er was een receptie gepland ter gelegenheid van dit jubileum, uiteraard niet op de eigenlijke oprichtingsdatum 30 april (Koninginnedag!) maar op de 29e. Deze datum moest echter op het laatste moment verplaatst worden naar 28 april.
Wie weet waarom?
Oplossingen kunnen weer naar het secretariaat

OPROEP.
We zijn al een tijdje op zoek naar wat historische foto’s en voorvallen van onze vrouwenafdeling, maar kennelijk zijn die schaars.
Wie helpt ons uit de brand?