Je bent Rood Geel als …..

Veel reacties deze keer, waaronder ook nog twee op de Crooy-team foto.
Jan Keuning weet 100% zeker dat de 7e van links (bovenste rij) niet Sino Molema is. Hij houdt het op Johnny Kroeze, ook speler van Ter Leede 1, die op dat moment in militaire dienst zat en zo nu en dan inviel. Remco Tims meldt dat de 8e van links zijn vader Roel Tims is.

Terug naar het kip incident. Alle inzenders meldden de juiste datum: 17 december 1977, Jan Keuning voegde daar nog aan toe dat hij er bij was want dat ie die dag reserve stond (bij trainer Jan Turkenburg) en Benno Kooij stuurde een link mee naar het archief van het Leidsch Dagblad waar de volledige krant waarin het getoonde artikel stond nog was terug te vinden.
In dat archief dat start in 1972 vind je overigens veel meer feiten en feitjes over Ter Leede.

Dan nu het tweede deel van het drieluik over Jan en de kip, het “Vonnis”.
Degene die dacht dat het met het verwijderen van de kip en alle tumult daaromheen voorbij was kan hieronder het vervolg lezen waarin Jan nadat de politie proces verbaal had opgemaakt de levenslange zorg voor de inmiddels tot Charlotte omgedoopte kip toebedeeld krijgt. Er gaan zelfs stemmen op die Charlotte erelid van Ter Leede willen maken …. Volgende week volgt deel 3, “Het Einde”.

 

Eventuele reacties aan secretariaat@terleede.nl