Jeugd Ter Leede kan aan de bak met nieuwe materialen

Tijdens de eerste jeugdtraining van het nieuwe voetbalseizoen vond afgelopen woensdagmiddag bij voetbalvereniging Ter Leede de overdracht plaats van nieuw trainingsmateriaal. Tijdens de eerste jeugdtraining van het nieuwe voetbalseizoen vond afgelopen woensdagmiddag onder bloedhete weersomstandigheden bij voetbalvereniging Ter Leede de overdracht plaats van nieuw trainingsmateriaal. Uit handen van Wim Bouckaert van AllSports4u.nl en de jeugdleden Milan Juffermans en Bouwe Moret ontvingen jeugdtrainers Lars Ciggaar, Nino Hoogervorst en Jaap Schaap diverse spullen ter waarde van ruim 2500 honderd euro om de toekomstige trainingen gevarieerd, spannend, uitdagend, attractief en leerzaam aan te kleden.

“Met dit trainingsspul zijn wij uiterst blij. Dit biedt ons de mogelijkheid om de talentvolle jeugd nog scherper en gemotiveerder te houden, hun ontwikkeling te stimuleren en het sportplezier te vergroten”, glunderen Ciggaar, Hoogervorst en Schaap.

De aanschaf van materialen was mogelijk dankzij een donatie uit het Schipholfonds in het kader van de ‘Schiphol is jarig jeugdactie’. Begin dit jaar dienden de 9-jarige Milan en 8-jarige Bouwe bij het 100-jarige fonds een aanvraag in vergezeld van een fraaie tekening. Uit de ruim 450 inzendingen behoorde hun verzoek tot de 53 winnaars en kreeg het tweetal op zaterdag 11 juni tijdens een feestelijke middag met verschillende clinics, die plaatsvond bij voetbalvereniging UNO in Hoofddorp, een cheque uitgereikt ter waarde van 2508 euro om te besteden aan de gewenste materialen.

“De trainingen moeten leuker, leerzamer en afwisselender zijn. Voetballen is meer dan alleen rennen en schieten met een bal”, motiveert Ajax- en Thomas Müller-fan Milan zijn ingediende initiatief, dat door het fonds voor het volledige bedrag werd gehonoreerd. De extra trainingsmaterialen, die volgens Bouckaert beslist niet standaard zijn, omvatten opblaasbare spelersdummies (visuele tegenstanders red.), senceballen, schietdoeken met gaten, voetballen aan een touw en twee soccerwaves.
“Met deze materialen kunnen de jeugdspelers specifiek het balcontact, het doelgericht schieten en balcontrolebeheersing optimaal trainen en hun talent goed tot bloei laten komen”, aldus Bouckaert.
Jeugdcoördinator Diana Juffermans, moeder van Milan, begeleidde het aanvraagproces en besluit verheugd: “Binnen de club is voor dit soort projecten geen geld. Onze pupillen zijn het Schipholfonds zeer dankbaar.”

Orginele bron: http://www.nieuwsvanhier.nl/bericht.php?bericht_id=41993#.V8iBMXV95oB door: Ingrid Langeveld