Jeugdexponent Amanda de Leur maakt stap naar Vrouwenselectie

De jeugd van Ter Leede staat goed op de kaart! Jongens en meisjes kunnen zich op een uitdagend niveau ontwikkelen.
Één van die talenten uit onze jeugdopleiding is Amanda de Leur, nu spelend in de JO16-1 van Ter Leede. En wat zijn wij er trots op dat Amanda het komende seizoen de stap naar de Vrouwenselectie gaat maken!

Wij kennen Amanda als  een technisch zeer begaafde aanvalster, die het liefst in de spits speelt, maar ook op de flanken of als aanvallende middenvelder uit de voeten kan.

Amanda, van harte welkom in de vrouwenselectie van Ter Leede, we gaan er een mooi avontuur van maken en wensen je enorm veel plezier en ontwikkeling toe!

– Technische commissie Ter Leede Vrouwen –


Amanda de Leur

Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijks leven er uit?
Ik ben 16 jaar en ik zit nog op de middelbare school. Ik zit nu in 4 vwo op het Rijnlands lyceum in Oegstgeest.

Vertel een iets over je voetbalachtergrond en hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?
Bij Rijnsburgse boys ben ik begonnen met voetballen. Daar heb ik vier jaar tussen de jongens gevoetbald gevoetbald. Daarna ben ik naar Ado Den Haag gegaan. Daar heb ik twee hele leuke seizoenen gehad. En daarna ben ik naar ter Leede gekomen. Daar voetbal ik nu al 2 seizoenen bij de jongens. En volgend jaar ga ik de overstap maken naar de vrouwenselectie. Ik ben bij Ter Leede terecht gekomen doordat Dilayla, een voetbalvriendinnetje van mij, al bij Ter Leede speelde en het leek ons leuk om samen in een team te spelen.

Wat voor type speelster ben je?
Ik speel het liefst in de spits, maar kan ook op tien spelen. Ik ben een bal vaste en actieve speelster die veel gebruikt maakt van de ruimtes op het veld.

Wat verwacht je het komende voetbalseizoen?
Ik verwacht dat het een heel leuk en leerzaam seizoen gaat worden. En ik ben benieuwd hoe ik me ga ontwikkelen in de vrouwenselectie. Ik heb er in ieder geval super veel zin in!

Tags: