Jeugdselectiepraat: Competitiewinst voor B2, C2 en D2

Afgelopen zaterdag (16 januari) werden de oefenwedstrijden van Ter Leede A1, A2 en B1 afgelast.

Ter Leede A1 oefent woensdag 20 januari om 19.45 uur thuis tegen ARC A1.

Ter Leede A2 speelt zaterdag om 13.00 uur een competitiewedstrijd uit tegen DSO A3.

Ter Leede B1 oefent aanstaande zaterdag om 14.30 uur tegen Voorschoten ’97 B1.

Op deze koude en winderige zaterdag trad Ter Leede B2 aan tegen een gemotiveerd Voorschoten. De B2 had voortdurend een overwicht, maar creëerde nauwelijks kansen . Aanvoerder en spits Robbert wilde toch even laten zien, waarom de B2 hem zal gaan missen. LarsS begon in de 35e minuut aan een solo en speelde Robbert in de 16 aan, het simpele tikje op maat weer in de loop van LarsS bepaalde voor 80% de 1 – 0 van LarsS. 2 minuten later besliste Robbert zelf de wedstrijd, door cool de 2 – 0 binnen te schieten. Na rust voetbalde alleen de B2 nog. Sjoerd had meer verdiend na een mooie aanval met Joël en daarna trok Robbert de aandacht volledig naar zich toe. Eerst een schot, dat letterlijk prachtig binnenviel en daarna een simpel lobje over een wanhopige keeper, betekenden de 3 en 4 – 0. Uiteindelijk bepaalde Sjoerd op aangeven van LarsS de eindstand op 5 -0. Een compliment aan onze verdediging is zeker op z’n plaats, want zij hielden keurig de nul dankzij een attente Tessa, twee zeer stabiele centrale verdedigers LarsW en Max, en in die positie blonk de 2e helft ook Julian nog eens uit. Voeg daar backs Lucas en Jurre aan toe en de nul is verklaard in deze klinische en “koele” overwinning.  Komende zaterdag hopelijk weer hartverwarmend voetbal tegen Rijnsburg (succes bij de B1 Robbert).

Ter Leede C1 oefende afgelopen zaterdag uit bij FC VVC C1. Een leuke uitdaging omdat FC VVC C1 in de hoofdklasse van West 1 speelt.
Na een beginoffensief van de Nieuw-Vennepers was het Ter Leede C1 dat in de loop van de eerste helft het heft in handen nam. Vanuit een goede organisatie wist het FC VVC terug te dringen en nam het na een goede onderschepping de 0-1 voorsprong. Een schot van FC VVC vloog daarna maar net over aan de bovenkant van de lat, waarna Ter Leede C1 vlak voor rust de voorsprong kon vergroten door de 0-2 binnen te schieten. Na rust wist Ter Leede C1 de voorsprong verder uit te breiden naar een 0-4 stand. Vanuit een goede organisatie wist het deze stand vast te houden en boekte het een keurige oefenzege.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede C1 tegen Rijnsburgse Boys C1, aftrap op ons eigen sportpark is om 10.30 uur.

Ter Leede C2 speelde voor de competitie een uitwedstrijd tegen UVS C3. Een tegenstander waartegen het eerder dit seizoen al had verloren en gelijkgespeeld. De wedstrijd van afgelopen zaterdag eindigde in een keurige, maar ook knappe 2-3 overwinning. Ter Leede C2 wist na een 0-1 voorsprong de 2-1 achterstand met 10 man terug te brengen naar 2-2 om vervolgens met z’n 11en de 2-3 te scoren en deze overwinning als team over de streep te trekken.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede C2 om 08.45 uur thuis tegen ASC C2.

Ter Leede D1 won met 5-2 van Spartaan ’20 D2. Deze ploeg speelt in een andere hoofdklasse en staat daar derde. Een knappe overwinning die tot stand kwam door redelijk goed veldspel en veelal mooie doelpunten. Na de ruststand van 3-0 werd het al snel 5-0. Het slotakkoord was voor de gasten. Aanstaande zaterdag speelt de D1 wederom een oefenwedstrijd, tegenstander is hoofdklasser Alphense Boys D2, aftrap is om 13.00 uur.

Ter Leede D2 won met 1-5 van Meerburg D3 en dankzij dit knappe resultaat staat de D2 keurig in de middenmoot van de 2e klasse. Na de 0-3 ruststand was de 0-4 kort na rust de beslissing. De D2 speelde goed samenspel, geeft steeds minder weg en de individuele ontwikkeling is duidelijk zichtbaar: een goed teken! Aanstaande zaterdag speelt de D2 competitie, thuis tegen Woubrugge D1, aftrap is om 11.00 uur.