Jeugdselectiepraat: Gelijkspel C2, verlies voor A2

Afgelopen zaterdag (19 December) gingen alleen Ter Leede C2 en A2 het veld op voor een competitiewedstrijd, Ter Leede B1 ging het veld op voor een afsluitende trainingsdag en de overige selectieteams (A1, B2, C1, D1 en D2) waren vrij.

Voor Ter Leede A2 was het afgelopen zaterdag aanhaken of afhaken bij de top van de 2e klasse. Sowieso mag het team niet klagen over de gemaakte stappen tijdens de 1e seizoenshelft, waar het de bekercompetitie speelde in de 3e klasse, draait het team in de competitie prima mee in de 2e klasse. Afgelopen zaterdag bleek RCL A2 net een maatje te groot en keerde Ter Leede A2 met een 6-1 nederlaag terug naar Sassenheim.

Teambuilding Ter Leede B1
Zaterdag 19 december sloot de B1 de eerste seizoenshelft af met een leuke maar zware teambuildingsdag. De ochtend stond, na een korte terugblik op de eerste sezoenshelft,  in het teken van een gezamenlijke militaire training o.l.v. Martijn van Ommen. De spelers hebben hierin ervaren hoe het is en voelt om je fysieke maar ook mentale grenzen te verleggen. Na een gezamenlijke lunch werd een eerder gefilmde wedstrijd van de B1 gezamenlijk geëvalueerd. Tal van verbeterpunten werden door spelers en trainers benoemd waardoor leuke en leerzame (voetbal) discussies ontstonden. Genoeg input om de tweede seizoenshelft mee verder te gaan! Als afsluiting werden nog eens de voetbalkicksen aangetrokken voor een afsluitend partijspel. Dat door de vermoeidheid van de ochtendtraining niet alles meer lukte was een feit, minder lol hadden de mannen echter niet zoals bleek. Deze dag was een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft. Nu twee weken rust en dan opmaken voor een mooi oefenprogramma in januari!

Ter Leede C2 mocht op veld 2, voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop,aantreden tegen UVS C3. Een eerste helft waarin Ter Leede vlak voor rust een 1-0 voorsprong nam, nadat UVS diverse kansen had laten liggen om zelf op voorsprong te komen. Na rust nam UVS de regie in de beginfase over en scoorde de gelijkmaker. Daarna een wedstrijd die over en weer ging zonder grote kansen. Tot de laatste 10 minute, waarin Ter Leede C2 met een slotoffensief op zoek ging naar de winnende treffer. UVS werd terug gedrongen op eigen helft, Ter Leede had diverse mogelijkheden, maar de winnende wilde niet vallen. Met een 1-1 gelijkspel gaat het de winterstop in.