Jeugdselectiepraat: Oefenwinst voor A1, B1, B2 en D1

Afgelopen zaterdag (9 januari) stonden er voor een aantal jeugdselectieteams al weer oefenwedstrijden op het programma.

Ter Leede A1 won de oefenwedstrijd van Ter Leede 3 met 3-1.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede A1 tegen Sportlust ’46 A1. Aftrap op ons eigen sportpark is om 12.30 uur.

Ter Leede A2 hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Olympia A2, aftrap 14.30 uur

Na 2 weken winterstop stond zaterdag de eerste oefenwedstrijd voor de B1 tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Deze maand treft de B1 vier oefentegenstanders van 3e of 4e divisieniveau, dus een mooie test om te kijken waar zij nu staan. Rijnsburgse Boys heeft het lastig in de 4e divisie dus de verwachting was dat dit een mooie oefentegenstander voor het één klasse lager acterende Ter Leede B1. Een aantal positionele wijzigingen waren er aangebracht in het team van Ter Leede met als doel meer ‘voetbal’ te creëeren op de helft van de tegenstander. Dit lukte eigenlijk vanaf het beginsignaal prima en Ter Leede combineerde er lustig op los. Uit een aantal, sommige zeer goed uitgespeelde kansen, wist Ter Leede voor rust 3x te scoren. Rijnburgse Boys wist 1x gevaarlijk te worden uit een corner waar zij na een scrimmage de 3-1 scoorde. Na rust in het team van Ter Leede op 4 posities andere spelers maar wederom een zelfde beeld als in de eerste helft. Als snel viel de 4-1 en was de ban definitief gebroken. Rijnsburgs wist nog één keer tegen te scoren na een verkeerde terugspeelbal, maar daar wist Ter Leede nog twee goals tegenover te stellen waardoor de eindstand op 6-2 kwam. Een mooie oefenpot waarbij nog aardig is om te vermelden dat twee ‘pure linkspoten’ vandaag wisten te scoren met hun ‘verkeerde’ rechterbeen.
Aanstaande zaterdag een tegenstander van een zwaarder kaliber als Ter Leede B1 een uitwedstrijd speelt tegen het in de 3e divisie acterende Laakkwartier B1. Aftrap is om 12.30 uur

Ter Leede B2 trad aan voor oefenpot tegen Rijnsb. Boys B2, die een klasse hoger spelen. De B2 wil leuk voetballen en daarbij ook proberen dit zo goed mogelijk te doen en Rijnsburg heeft het geweten. Wat een geweldig TEAM hebben wij gezien. Zo zag het er bij de warming-up nog niet helemaal uit. LarsS had duidelijk ruzie met de bal en toen Max in begin van de wedstrijd gepasseerd werd door een paaltje ! kregen we een hard hoofd in een goede afloop.  De inzet van onze voorhoede was mede doorslaggevend. De 1e helft ondersteunden Robbert en Jeffrey ons 3-mans middenveld, dat tegenover 4 rijnsburgers stond en de 2e helft vulde Bas deze rol fantastisch in. Daarbij waren de heren ook in hun aanvallende rol nog eens doorlopend aanspeelbaar en gevaarlijk. Iedereen stond goed en het tempo was hoog, de combinaties waren geweldig, goede loopacties en RBB kreeg geen ruimte. Roy liep zich suf en offerde zich net als Lucas op, en Niels speelde soeverein en kwam RB er een keertje door dan stond Tessa haar mannetje, wel 4x top. Na 5 minuten kregen we al een penalty, die werd gemist, niet voor niets is Zakaria de eerste man. In de 18e minuut was het wel raak door snelheidsduivel LarsS. RBB kwam kort daarna door kleine miscommunicatie op het middenveld tot de gelijkmaker. Rust. Na de rust trok de B2 de wedstrijd helemaal naar zich toe, Joël scoorde na mooie omtrekkende loopactie en LarsS – u weet wel die gozer die ruzie met de bal had – scoorde in de 60e en de 88e minuut zijn tweede en derde goal. De bank ging dan ook helemaal los. De coaches waren na de wedstrijd gewoon sprakeloos – de mannen horen ons toch al nooit – en we kunnen iedereen aanraden om dit team eens te komen bekijken. Dat kan zaterdag al tegen Voorschoten.

De C-selectie speelde geen oefenwedstrijd, maar is het nieuwe jaar gestart met een trainingsdag.
‘s Morgens stond er na een duin/strandloop een parcours op het strand uitgezet door “motivator” Martijn van Ommen, welke was gericht op de mentale en fysieke weerbaarheid van de spelers en speelsters. Wil je het maximale uit jezelf en je team halen of wil je ECHT het maximale uit jezelf en je team halen…. Na dit parcours en oefeningen volgende nog een afsluitend partijspel op het strand.
Bij terugkomst op ons eigen sportpark stond daar een welverdiende lunch klaar en vervolgens ‘s middags nog een uurtje het maximale uit onszelf te halen tijdens een groepsles spinning bij Prolife in Warmond. Al met al een zeer geslaagde trainingsdag.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede C1 een oefenwedstrijd uit tegen FC VVC C1 in Nieuw Vennep, aftrap is om 12.00 uur.
Ter Leede C2 trapt zaterdag voor de competitie om 10.30 uur af in Leiden tegen UVS C3.

Ter Leede D1 oefende zaterdag tegen 1e klasser Nootdorp D1 en won met 4-2.