Jeugdselectiepraat: Periodetitel voor Ter Leede A1!

Afgelopen zaterdag (20 februari) stond er weer een echte kraker op het programma voor Ter Leede A1 ….tegenstander was het op de 3e plaats staande RCL.
Bij winst zou de tegenstander op 9 punten worden gezet en was de periodetitel een feit.
We speelden de 1e helft iets nerveus tegen een keihard en over de grens spelend RCL dat er kennelijk alles voor over had om ons spel te ontregelen.
Echter was ons positiespel uitstekend en werd er voor iedere meter geknokt wat diverse kansen opleverde. Na diverse keren paal en lat te hebben getroffen was het vlak voor rust de 1-0 voorsprong na een schiterende combinatie door het centrum.
De 2e helft was het een en al Ter Leede wat de klok sloeg en liepen we verdiend uit naar een 3-0 overwinning waarbij maar liefst 5 x het houtwerk werd getroffen.
De 2e periodetitel is voor ons mannen….Gefeliciteerd!
Woensdag avond speelt Ter Leede A1 tegen Quick boys A1 uitkomend in de 2e divisie en zaterdag uit tegen 2e divisionist Legmeervogels A1.

Iets wat niet onopgemerkt mag blijven is dat deze verdiende overwinning Peter Vis (vader van A1-keeper Pieter) het nodige geld heeft gekost. Op het moment dat de A1 aftrapte zou Pieter eigenlijk al op de ski-piste staan, echter getuigd het van een topsport-instelling dat Peter met A1-trainer Berry een deal sloot waarbij Pieter na afloop van de wedstrijd met het vliegtuig zijn familie achterna zou reizen om te gaan genieten in de Oostenrijkse sneeuw. Bij winst zou Peter het vliegticket zelf betalen, bij puntverlies een 50/50 deal tussen Berry en Peter. Met een aantal cruciale reddingen op zak stapte Pieter zaterdagavond met 3 punten en een brede glimlach het vliegtuig in om te genieten van een heerlijke wintersport!

Ter Leede A2 liep tegen een grote nederlaag aan, Olympia A2 nam een een 0-6 overwinning de punten mee uit Sassenheim.
Aanstaande zaterdag komt Bergambacht A1 op bezoek. Aftrap is om 14.30 uur.

Ter Leede B-selectie (B1 en B2) was afgelopen zaterdag vrij van programma en heeft ook aanstaande zaterdag niets op het programma staan.

De geplande oefenwedstrijd voor de C-selectie van Ter Leede ging afgelopen zaterdag niet door. De twee tegenstanders die graag een oefenwedstrijd wilden spelen, zagen hier op het laatste moment helaas vanaf.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede C1 om 11.30 uur in Hillegom tegen SV Hillegom C1. Ter Leede C2 trapt om 09.00 uur af in een oefenwedstrijd tegen UNO C1.

Ter Leede D1 verloor met 1-5 van Quick Boys D1, de koploper van de hoofdklasse. In de eerste helft begon TL voortvarend met goed spel en enkele kansen. De ruststand was 1-2 en TL kwam tot dan toe goed mee. De tweede helft was dat niet meer het geval. De D1 werd eigenlijk helemaal zoek gespeeld door dit extreem goede team. Met 1-5 kwamen we simpelweg nog genadig weg. Quick Boys verdient het kampioenschap, maar kunnen ze het volhouden en afmaken? Ter Leede hoopt van wel in ieder geval. Aanstaande zaterdag speelt de D1 een oefenwedstrijd thuis tegen Zeeburgia D2, aftrap is om 11.00uur.

Ter Leede D2 was een dagje vrij. Aanstaande zaterdag speelt het een oefenwedstrijd uit bij Sev D1, aftrap is om 11.00uur.