Jeugdselectiepraat: Ter Leede A1 verslaat FC Lisse A1

Afgelopen zaterdag (5 december) speelde Ter Leede A1 de topper tegen de nummer 1 FC Lisse A1.
Het was een wedstrijd die puur reclame was voor jeugdvoetbal met alles erop en eraan: Heel veel publiek(ruim 200 man), twee ploegen die willen voetballen en durven aanvallen en vooral sportiviteit en onderling respect tussen spelers en begeleiders!
TLA1LISSEA1
De eerste 10 minuten was het aftasten maar al snel bleek dat onze mannen goed in de wedstrijd zaten. De afspraken hoog druk zetten, kort zitten op het middenveld, snel omschakelen en de 2e bal winnen….het liep allemaal.
Vandaar uit deden de beste kansen zich voor en had Ter Leede A1 met de rust al voor kunnen staan.
Ondanks het zware veld speelde Ter Leede A1 een prima 1e helft en gooiden er in de 2e helft nog een schepje bovenop!!
Uit een corner in 2-en draaide Marc de bal de 16 in en kon Dani binnentikken.
Hierna bleef Ter Leede A1 vooruit voetballen en druk zetten. Achterin stond het als een huis zodat het nauwelijks in gevaar kwam. Het goede spel werd een kwartier voor tijd beloond met de bevrijdende 2-0 door Steven!
Een meer dan dik verdiende overwinning behaald door goed en gedurfd voetbal samen met de wil om te winnen.

Een hele belangrijke opmerking is dat er 2 ploegen voor nodig zijn om een mooie pot op de mat te leggen. Complimenten voor FC Lisse. De strijd is weer open Ter Leede A1 gaat weer aan de leiding met 1 punt voorsprong maar laten we hopen dat allebei deze ploegen uiteindelijk zullen promoveren!!!!

Dank iedereen voor de support namens onze jongens.
Zaterdag 13 februari is pas weer de volgende competitiewedstrijd voor Ter Leede A1!

Ter Leede A2 verloor thuis met 0-3 van DSO A3.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede A2 thuis tegen Spirit A2, aftrap 14.30 uur

Ter Leede B1 mocht aantreden tegen buurman Foreholte B1. De uitwedstrijd was kansloos met 3-0 verloren dus de jongens en meisje van de B1 waren er op gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Een harde wind maakte het voor beide teams lastig om goed voetbal op de mat te leggen. Ter Leede koos de eerste helft tegen de wind in. Ter Leede zat er, zoals afgesproken, kort op en gaf Foreholte weinig ruimte om te voetballen. Foreholte had het hier zichtbaar moeilijk mee en kwam niet in hun spel en er ontstonden onderlinge irritaties onder de Voorhouters. Ter Leede kon een aantal keer counteren zonder echt gevaarlijk te worden. In de 22e minuut was het Rami die na een mooie pass van Ben vrij kwam op de rand van de zestien, maar helaas werd hij ‘afgevlagd’ door de lijnrechter van Foreholte. Overigens was die vlagger op dat moment de enige die ‘buitenspel’ zag, maar ook dat hoort (helaas) bij voetbal in deze tijd. Ondanks hard knokken van Ter Leede kreeg Foreholte toch de eerste helft één grote kans, die zij prachtig verzilverde en zo kwamen zij op de 0-1.
De tweede helft speelde Ter Leede voor de wind en werd Foreholte meer vastgezet op hun eigen helft. Een fel en overtuigd Ter Leede B1 groeide langzamerhand uit tot de sterkste ploeg, maar helaas wisten zij de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Vlak voor tijd kreeg Ter Leede een bijna 100% kans maar ook die werd helaas niet gescoord. Hierdoor gingen de drie punten naar Voorhout. Iedereen, ook de coach van Foreholte, was het er over eens dat Ter Leede minimaal een punt, en op basis van het aantal kansen misschien wel meer, had verdiend. Aan de ene kant teleurstelling maar aan de andere kant wist het jonge team van Ter Leede vandaag de nummer 2 van de Hoofdklasse prima bij te benen en geeft dit voldoende perspectief voor een interessante tweede seizoenshelft.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede B1 om 14.30 uur thuis tegen Hillegom B1.

Ter Leede B2 trad aan tegen Rijnsburgse Boys B3. Jongens tegen mannen leek het wel, maar voetbal is meer dan alleen fysiek. Welgemoed begonnen onze jongens en meid dan ook aan deze pot. We hadden controle vanaf het begin en na een kwartier een prachtige vrije trap van Joël op Sjoerd, die op zijn beurt Lucas in stelling bracht, die dit buitenkansje mooi verzilverde. We kregen kans op kans, maar verkwanselden deze telkens en langs de lijn kregen we al angst voor de oude voetbalwet. Toch de rust gehaald met 1 – 0, maar na rust misten we de beste kansen opnieuw. Gelukkig is er altijd nog Max. Hij wist na 10 minuten spelen met een prachtige sleepbeweging zichzelf vrij te spelen, en rondde beheerst af. En dat voor een verdediger! 5 minuten later scoorde RBB echter met een geweldige vrije trap en dus opnieuw spanning, zeker omdat we ook de kansen bleven missen. Totdat 5 minuten voor tijd Sjoerd met een vrije trap onze clown bij de 1e paal wist te bereiken, die keurig binnentikte, 3 – 1 winst. Het was geen goede pot Zakaria, dat ben ik met je eens, en we kunnen veel beter, maar wel de 3 punten en door de winst van Lisse op QB doen we bovenin weer mee.
Komende zaterdag treft Ter Leede B2 de B3 van RCL in een thuiswedstrijd. Aftrap 11.00 uur

Ter Leede C1 nam net als Ter Leede A1 3 hele belangrijke punten mee uit Lisse. FC Lisse C2 werd met 2-3 verslagen. Een harde wind over het veld zorgde ervoor dat beide teams een helftje mee en een helftje tegen de wind in mochten spelen. Lisse won de toss en koos voor windje mee de eerste helft. Ondanks de harde tegenwind, was het Ter Leede C1 dat na een minuut of 5 op voorsprong kwam. Bij een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd de Lissese rechtsback zo onder druk gezet door de linksbuiten van Ter Leede dat deze niets ander kon doen dan de bal hard in eigen kruising te schieten. Een snelle 0-1 voorsprong, daar tekende Ter Leede C1 voor. Over het vervolg van de 1e helft kunnen we kort zijn. Veel Rood-geel balbezit, maar ook slordig omgaan met de bal in combinatie met de wind. Halverwege de 1e helft kwam Lisse uit een vrije trap op gelijke hoogte.
TLC1LISSEC2
Na rust met windje mee werd duidelijk dat Ter Leede C1 een klein maatje te groot was voor FC Lisse C2, echter dit niet goed uit kon drukken in de score. Mede door het windvoordeel kwam Lisse nauwelijks meer op de helft van Ter Leede. Via een uitstekende snelle aanval met een mooie pass naar de rechterkant kwam Ter Leede C1 op 1-2 en een vrije trap, windje mee op een meter of 25, zorgde voor de 1-3. De 2e (onnodige) treffer van Lisse in de blessuretijd was er een voor de statistieken, de overwinning kwam niet meer in gevaar.
Ook Ter Leede C1 gaat zich opmaken voor een lange winterstop periode, 13 februari staat de eerst volgende competitiewedstrijd op het programma. Tot die tijd speelt Ter Leede C1 in januari de nodige oefenwedstrijden.

Ter Leede C2 nam in de uitwedstrijd bij ASC C2 een snelle 0-1 voorsprong en dreigde deze na 3 Oegstgeestse treffers uit handen te geven. Echter al mouwen opstropend nam Ter Leede C2 het heft weer in handen en boog de 3-1 achterstand om naar een 4-6 overwinning, waarbij de 4 treffers van Sam in het laatste kwartier niet onopgemerkt mogen blijven.
Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede C2 op bezoek bij Roodenburg C1, de thuiswedstrijd werd na een sterk begin uit handen gegeven, tijd dus voor sportieve revanche. Aftrap in Leiden is om 10.00 uur.

Ter Leede D1 won met 9-0 (!) van Laakkwartier D1. Met de rust stond het 1-0, na de rust ging het los. Een knappe, ruime overwinning.
TLD1LaakkwartierD1De D1 gaat de winterstop in met een keurige 5e plaats, 20 punten en 48 doelpunten voor. De meeste van alle clubs in de hoofdklasse! Na de winter gaat de D1 proberen nog een plekje te stijgen. Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede D1 nog een oefenwedstrijd uit bij Spirit D1, aftrap is om 11.00uur.

Ter Leede D2 verloor met 3-2 bij Woubrugge D1. De D2 speelde een goede wedstrijd, werkte hard, maar had weinig geluk na de 2-2. Jammer! Aanstaande zaterdag speelt de D2 nog een competitiewedstrijd, uit bij Voorschoten D3. Aftrap is om 09.45uur.