Jeugdselectiepraat: Ter Leede A2 en B2 houden aansluiting met de top

Op de planning stond afgelopen zaterdag (30 januari) een oefenwedstrijd voor Ter Leede A1 tegen SJC A1. Helaas lukte het SJC A1 niet om een team op de been te brengen. Waar het vrije Ter Leede 2 de voorkeur gaf aan een training, was daar gelukkig zaterdagochtend in alle vroegte Quick Boys A2 dat benaderd kon worden om een oefenwedstrijd te spelen. Ter Leede A1 was duidelijk scherper en gretiger gedurende de gehele wedstrijd en trok deze met een 8-1 overwinning naar zich toe.
Komend weekend reist Ter Leede A1 voor hun trainingsweekend af richting Deventer.

Ter Leede A2 won in Zoetermeer met 1-4 van DWO A1 en weet daardoor de aansluiting met de top van de 2e klasse te behouden. Net als Ter Leede A1 reist ook Ter Leede A2 komend weekend af richting Deventer voor het trainingsweekend.

Ter Leede B1 oefende op veld 5 tegen een mengelmoes uit de B-selectie van Quick.
Een voor de goal scherp Ter Leede B1 wist met rust al de eindstand van 5-0 te bereiken.
Aanstaande zaterdag hervat Ter Leede B1 de competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegn Sportlust ’46 B1. Aftrap is om 14.30 uur.

Op deze troosteloze zaterdag toog Ter Leede B2 naar Voorhout , tegen Foreholte B4. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar u zou dit team toch echt eens moeten bekijken. Ze spelen bij vlagen zo goed, dat zelfs de zon even doorbrak. Dat was ook wel prettig voor Tessa en gelegenheidsvlagger LarsW. (blessure), want die hadden niks te doen, dus beetje warmte kon geen kwaad. Het werd uiteindelijk een eclatante 1 – 11 voor onze B2, die na 55 minuten pas echt gas gaven. Vermeldenswaard een ragfijne combinatie tussen Joël, Roy en Sjoerd die de 0 – 3 betekende, een afstandsschot van Sjoerd, en een mooi lobje van Sjoerd, die in totaal 4x zou scoren. Bas blijft ook scoren (2x), vandaag vanaf links, omdat Jeffrey ons kwam versterken. Naast Zakaria hebben we nog een prima penaltykiller in Roy (2x raak, net als LarsS) gevonden. Zelfs centrale verdediger Niels dook aantal malen voor de keeper op en gek genoeg bleek zijn rechterbeen gevaarlijker dan zijn linker. Gelukkig benutte ook hij een penalty. Het was een goede en degelijke wedstrijd met veel beweging, iedereen mocht voetballen, omdat er goed wordt overgenomen en alles klopt. Kortom, een team zonder zwakke plekken, dat nog veel beter kan. Het enige minpuntje was de middelvinger van Max, maar dat leverde dan wel weer een pizza op. Zaterdag kunt u deze mannen om 11.00 uur bewonderen tegen TAVV B1.

Ter Leede C1 speelde een oefenwedstrijd tegen Haaglandia C2. Na een 1-1 ruststand scoorde Haaglandia vlak voor het einde van de 2e helft de 1-2.
Komende zaterdag hervat Ter Leede C1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Wilhelmus C1. Aftrap is om 12.00 uur.

Het kwartje viel wederom de verkeerde kant op voor Ter Leede C2. In hun thuiswedstrijd tegen DoCoS C2 keek het met rust tegen een 0-1 achterstand aan. De 2e helft vergrootte DoCoS de voorsprong, waarnaar Ter Leede 1-op-1 ging spelen en de aansluitingstreffer kon scoren. Jammergenoeg lukt het Ter Leede C2 niet de gelijkmaker binnen te schieten.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede C2 tegen 2e klasser FC Lisse C3. Aftrap op ons eigen sportpark is om 09.00 uur.

Ter Leede D1 zou spelen tegen Alphense Boys D2, echter de wedstrijd werd afgelast. Plan B was al gemaakt en zo trok de D1 naar Nieuw-Vennep om daar indoor footgolf te spelen over 18 holes. Ook de snelheidsmeter, levend voetbalbiljart en het panna court werden in gebruik genomen. Een leuk uitje. Aanstaande zaterdag sluit Ter Leede D1 haar lange oefencampagne af met een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer D1, aftrap is om 08.30uur.

Ter Leede D2 speelde thuis tegen de nummer twee in de tweede klasse en verloor helaas met 0-1. Te bedenken dat twee maanden geleden de uitwedstrijd kansloos met 9-0 verloren ging en er nu sprake was van evenwicht geeft aan dat de D2 een goede ontwikkeling doormaakt. Er zat zeker een puntje in, echter hele grote kansen werden er niet gecreëerd. Aanstaande zaterdag speelt de D2 een oefenwedstrijd, thuis tegen Sev D1, aftrap is om 10.30uur.