Jeugdselectiepraat: Toernooisuccessen!

Door drukke omstandigheden hebben de trouwe lezers vorige week de jeugdselectiepraat moeten missen, daarom nu een dubbele aflevering.

Zaterdag 19 maart moest A1 aantreden tegen Foreholte A1,onze buren uit Voorhout ,die de 9-1 nederlaag eerder in de competitie weg wilde poetsen.
Ondanks hun goede wil was het duidelijk dat onze A1 te sterk was.Na 2 goeie goals mochten we rusten met een 2-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht.
Na de rust kwamen we op een verdiende 3-0 door opnieuw een prachtig doelpunt.Echter wat er in het laatste kwartier gebeurde leek nergens meer op….we speelden zeer nonchalant en achterin geloofden we het wel!!!
Niet ingrijpen waar een duel gespeeld moest worden,slecht inspelen en nonchalant verdedigen leverde de verdiende 1-3 en zelfs 2-3 op!!!!
Gelukkig dat de wedstrijd geen 10 minuten langer duurde anders had er voor Foreholte meer ingezeten.
Mannen….dit mag niet! Dit arrogante en nonchalante gedrag is onze grootste tegenstander… Hopend op een goeie leerles speelt Ter Leede A1 a.s. zaterdag om 12.30 uur thuis tegen vv Katwijk.

Ter Leede A2 verloor op 19 maart met maar liefst 9-1 uit bij CVV de Zwervers A1.
Dinsdag 22 maart wist Ter Leede A2 zich enigzins te herstellen door de thuiswedstrijd tegen TOGB A2 met 3-2 te winnen.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede A2 om 10.30 uur thuis, tegenstander is wederom CVV de Zwervers A1.

Zaterdag 19 maart nam Ter Leede B1 een punt mee uit Nootdorp, door uit bij Oliveo B1 0-0 te spelen.
Afgelopen paasweekend nam Ter Leede B1 deel aan het Easter Open West en speelde zich naar een (teleurstellende) 7e plaats.
Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede op bezoek bij Katwijk B1. Aftrap is om 12.30 uur.

Zaterdag 19 maart speelde de B2 tegen Rijnvogels B2.  Hoewel we redelijk begonnen, bleek al snel dat de B2 van slag is. Geen rust in het spel, erg veel onnodig balverlies en geen overtuiging in de actie. De individuele fouten stapelden zich op en dat leidde in de 18e minuut tot de 0 – 1. Kort daarvoor had Sjoerd de lat getroffen en in de 20e minuut maakten we gelijk na een mooie aanval, waar Bas goed Roy bereikte, die toch echt wel een scorende middenvelder genoemd mag worden.  Bas wist aan het eind van de 1e helft ook Dave te bereiken, maar die kon het kunststukje van Roy niet herhalen. Tessa had inmiddels al paar maal redding gebracht en Rijnvogels had door dat zij met druk op het middenveld en de snelle uitbraak kansen hadden. Na rust kwam de B2 goed uit startblokken, zette goed druk, maar we verzuimden om de spaarzame kansen ook te benutten. Toen Rijnvogels na weer een fout op voorsprong kwam, kwamen onze jongens niet meer in hun ritme. Uiteindelijk werd het 1 – 4 , mede dankzij een aantal zeer goede reddingen van Tessa, anders had het nog veel erger afgelopen.  Daarom ook sneu dat Tessa bij de zoveelste redding moest uitvallen.  Zij was een van de lichtpuntjes, net als de terugkeer van Lucas en LarsW.  Woensdagavond spelen we een lichtwedstrijd bij Golsport en zijn we eindelijk weer eens compleet met onze eigen en fitte team. Dan hopen we iedereen weer te verwarmen met ons normale goede spel.

Woensdag 23 maart moest Ter Leede B2 aantreden uit, tegen Golsport B1. Uiteraard de gebruikelijke grappen, maar Juan en Zakaria kennen alle trucs dus mobiele telefoons mee naar het veld, waar Tessa aanwezig was om ons aan te moedigen en ook Niels was erbij. Hij had zijn waarde onmiddellijk weer, want heeft laatste deel prima staan vlaggen! Robbert op goal voor Tessa en ook Jurre en Juan kwamen ons team compleet maken. We begonnen na een aantal mindere wedstrijden opnieuw onzeker, geen durf om naar de eigen mogelijkheden te spelen en leden veel onnodig balverlies en te angstig de duels in. Gelukkig wist Bas – altijd hij – in de 13e minuut los te komen van zijn tegenstander en de prima voorzet bereikte Jeffrey, die beheerst afrondde. Een afstandpegel van Juan en een poging van LarsS na prima pass van Zakaria leidden niet tot een tweede goal . In de rust afgesproken om uit te gaan van eigen talent en kracht en opeens stond er de B2 zoals wij die kennen, voetballend een geweldig team, maar ook keihard werken en duelkracht. Er ontstonden teveel mogelijkheden om op te noemen. Gek genoeg viel dit samen met het uitvallen van Juan, alsof we toen zoiets kregen van – wij zijn hier de baas op het veld. In de 60e minuut maakt opnieuw Jeffrey droog de 0 – 2 en hij zou 5 minuten later bijna zijn hattrick maken, maar raakte de paal (wel lekker geluid). Ondanks een prachtige vrije trap van Joël, die LarsS niet kon afronden en een geweldige pegel van Roy en een geplaatste schuiver van Bas wisten we niet meer te scoren, maar alle ouders waren opgetogen over de goede manier van spelen, zoals we dat van onze jongens kennen.
Kom vanavond (donderdag 31 maart) ook eens kijken, we speelt Ter Leede B2 internationaal ! Aanvang 19.00 uur bij Ter Leede.
Zaterdag speelt Ter Leede B2 een uitwedstrijd tegen Rijnvogels B2, aftrap is om 12.30 uur.

Ter Leede C1 vergat zaterdag 19 maart zichzelf wederom te belonen door niet te scoren, waar het de eerste helft tegen Katwijk C1 toch voldoende mogelijkheden kreeg. In blessuretijd een moment van niet goed ingrijpen zorgt ervoor dat het team een behoorlijke tik te verwerken kreeg en met een 0-1 achterstand de rust op zocht. De 2e helft was Ter Leede C1 het spoor bijster en kon het niet meer de druk uitoefenen op Katwijk wat de 1e helft wel lukte. 3 hele belangrijke punten gingen daardoor in de strijd tegen degradatie mee met concurrent Katwijk.

Tijdens het afgelopen paasweekend nam Ter Leede C1 deel aan het Easter Open West toernooi. In de finale bleek FC Lisse iets sterker door de wedstrijd met 1-0 te winnen en daardoor ging die felbegeerde 1e plaats aan de neus van Ter Leede C1 voorbij.
Aanstaande zaterdag een vroegertje voor Ter Leede C1 als kampioenskandidaat Meerburg C1 om 08.30 uur op bezoek komt.

Ter Leede C2 speelde de competitiewedstrijd op zaterdag 19 maart met 1-1 gelijk, uit bij Rijnsburgse Boys.
Tijdens het Easter Open West weekend wist Ter Leede C2 knap beslag te leggen op de 3e plaats.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede C2 wederom tegen Rijnsburgse Boys C2, nu thuis om 08.45 uur.

Ter Leede D1 won zaterdag 19 maart met 1-2 van RKDEO D1, een zeer knappe overwinning. Met de afwezigheid van twee spelers kwam het aan op het team. En ondanks de individuele kwaliteiten in het team, is de D1 elke week een team wat er staat en voor elkaar door het vuur gaat. Kort voor en kort na de rust kwam de D1 op 0-1 en 0-2. Een paar minuten voor tijd kwam RKDEO terug in de wedstrijd, 1-2 en dat bleek de eindstand. Een terechte overwinning met goed voetbal in de eerste helft en hard werken in de tweede helft. Een stevige 4e plaats in de hoofdklasse is het gevolg. Over twee weken speelt de D1 uit bij Foreholte D1. Bij winst staat het zelfs 3e! Aankomende vrijdag reist de D1 af naar Uden voor het internationale Paastoernooi ‘Easter Open 2016’. Een weekend vol voetbal en plezier, de D1 gaat het er met een bijzonder goed gevoel naar toe.

Ter Leede D1 keerde tijdens het paasweekend met een zeer knappe 2e prijs terug uit Uden. Op het sterk bezette internationale Easter Open 2016 presteerde de D1 op zaterdag goed met een 6-0, 4-1 en 0-0. Op zondag speelde het de finale poule (1 t/m 8 van de in totaal 24 deelnemers). Hier werden maar liefst drie overwinningen geboekt: 2-1, 2-1 en 2-1. De grote finale in Mill met een Champions League achtige opkomst en sfeer op de tribune ging helaas met 0-2 verloren tegen een BVO uit Denemarken. De D1 spelers mogen heel erg trots zijn! Het weekend zelf, buiten de voetbal om, was ook geweldig met een heuse voetbalquiz, een dierengeluidenspel in het bos, zwemmen in Oss, een speurtocht in het bos en natuurlijk onderling veel plezier maken. Nagenieten nu, maar a.s. zaterdag wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Foreholte D1, aftrap is om 11.30uur.

Ter Leede D2 won zaterdag 19 maart met 3-1 van SJZ D1, een terechte overwinning. De D2 speelde goed en beloonde zich na rust middels twee goals. SJZ kwam nog even terug in de wedstrijd, maar Ter Leede besliste kort hierna de wedstrijd, 3-1. Door dit resultaat staat de D2 op een uitermate knappe 4e positie in de 2e klasse en dat voor een eerste jaars team! Over twee weken speelt de D2 de return bij SJZ D1. Aankomende vrijdag reist ook de D2 met een lekker gevoel af naar Uden voor een geweldig weekend.

Tijdens het afgelopen paasweekend werd Ter Leede D2 5e op het Easter Open 2016. Op zaterdag behaalde het wisselende resultaten waardoor het (helaas) op zondagochtend voor de plekken 5 t/m 8 moest spelen. Dit verliep prima, met drie knappe overwinningen werd de D2 mooi 5e! Hetgeen wat hierboven bij de D1 beschreven staat over het weekend heeft ook betrekking op de D2. Het was een geweldig weekend. Aanstaande zaterdag hervat de D2 de competitie met een uitwedstrijd bij SJZ D1, aftrap is om 11.45uur.