Jeugdselectiepraat: Winst voor A1, B1, C1 en D1!

Ter Leede A1 speelde afgelopen zaterdag (28 november) uit tegen Rijnsburgse Boys A1. Deze ploeg trok zich terug voor de eigen goal en Ter Leede A1 probeerde de ruimte te zoeken en te benutten. Gezien de 1e helft lukte dit niet echt en ondanks veelvuldig balbezit was de ruststand blanco: 0 – 0.
De 2e helft speelde Ter Leede A1 een veel hoger tempo en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Rijnsburg bleef voor het eigen hok liggen maar Ter Leede A1 drong aan en na een snelle en mooie aanval viel de dikverdiende 2-0. Hierna kreeg Ter Leede A1 legio kansen op de 3e maar ging hier slordig mee om. In de laatste minuut scoorde Rijnsburg de aansluitende 2-1 maar verder liet Ter Leede A1 het niet komen en gingen de 3 punten verdiend mee naar de Roodemolen.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede A1 de topper uit tegen FC Lisse A1 om de 1e plek. Aanvang 13.00 uur.
KOMT ALLEN ONZE A1 AANMOEDIGEN !!!!!!!!!!!!

Ter Leede A2 speelde de thuiswedstrijd tegen RCL A2 met 2-2 gelijk.
Aanstaande zaterdag ontvangt Ter Leede A2 de A3 van DSO, aftrap is om 14.30 uur.

Ter Leede B1 wist ook tegen GDA B1 een nipte overwinning te behalen. Nadat Ter Leede B1 in het eerste kwartier twee grote kansen niet verzilverde, was het GDA B1 dat de score opende. Voor rust scoorde Ter Leede B1 de verdiende gelijkmaker. Vlak na rust viel de 2-1 voor Ter Leede B1. Toch kwam GDA B1 langzamerhand terug in de wedstrijd wat 10 minuten voor tijd de 2-2 opleverde. Toch bleven de drie punten in Sassenheim doordat vlak voor tijd met een vlammend schot via de onderkant van de lat de winnende treffer kon worden bijgeschreven. `
Volgende week treft Ter Leede B1 buurman Foreholte B1 thuis om 14.30 uur.

Alhoewel Ter Leede B2 vol vertrouwen en enthousiasme aan de thuiswedstrijd tegen Quick Boys begon kwam het er al snel achter dat het vandaag niet 1 maar 2 tegenstanders had. 1. De uit de kluiten gewassen jongens van Quick Boys, die niet alleen groot waren maar vooral met velen kwamen. Om de 15 minuten werd het team namelijk aangevult met maar liefst 4 nieuwe spelers. 2. De harde wind!! Verder kunnen we er kort over zijn, veel balverlies en vlagen van goed voetbal. Volgende week de thuis wedstrijd Rijnsburgse Boys en dan gaat Ter Leede B2 voor goed voetbal en weinig balverlies. Gelukkig is volgende week Emiel weer terug uit Japan, namens Ter Leede B2 willen we Han en Bou bedanken voor hun geweldige begeleiding de laatste 3 wedstrijden!

Ter Leede C1 ging op bezoek bij titelkandidaat RCL C1. De eerste helft een gretig Ter Leede C1 dat verdiend op voorsprong kwam en deze voorsprong halverwege de 1e helft zelfs kon uitbreiden naar een 0-2 voorsprong. De tweede helft hield Ter Leede C1 de concentratie en gretigheid vast en in de eerste minuten na rust gooide het de wedstrijd op slot door uit te lopen naar een 0-4 voorsprong. RCL scoorde nog wel 2x tegen, waar Ter Leede C1 het na liet om de voorsprong nog verder te vergroten.
Gezien de stand op de ranglijst wellicht een verrassende 2-4 overwinning, maar voor Ter Leede C1 een overwinning die dik, maar dan ook dik verdiend was!
Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede C1 op bezoek bij directe concurrent in de staart van de ranglijst, FC Lisse C2. Aftrap in Lisse is om 11.30 uur.

De uitwedstrijd van Ter Leede C2 bij RCL C3 werd in alle vroegte (07.15 uur) afgelast. Omdat iedereen toch al bij Ter Leede aanwezig was, besloot het team zich om te kleden en in alle vroegte (07.30 – 08.30 15 uur) er een training in te gooien op ons eigen kunstgrasveld.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede C2 uit tegen ASC C2, aftrap is om 13.00 uur

Ter Leede D1 won met 6-0 (!) van Katwijk D1, een goede teamprestatie. Natuurlijk, Katwijk moest na een kwartier met 10 man verder, maar dat neemt niet weg dat de D1 daarna zes keer goed gebruik gemaakt heeft van de ruimtes. Na een periode zonder driepunter in de competitie pakte de D1 weer de volle buit. Volgende week, wanneer er gewonnen wordt van Laakkwartier D1, kan de D1 met 20 punten de winterstop in gaan.
Als promovendus mag daar tijdens de Kerst met trots op terug gekeken worden. Aftrap is om 08.45uur.

Ter Leede D2 stopte één punt in de tas vanuit Alphen, maar dit hadden er drie moeten zijn! Waar er een aantal weken geleden nog verloren werd van Alphense Boys D4, werd er nu met 1-1 gelijk gespeeld. De D2 had gezien het spel én met name de kansen recht op meer. Desondanks biedt dit veel perspectief voor de rest van het seizoen in de 2e klasse.
Volgende week uit naar Woubrugge D1, aftrap in om 09.00uur.