Jeugdselectiepraat: Winst voor A2 en B2, D2 speelt gelijk

Ter Leede A1 was afgelopen zaterdag (12 december) vrij van competitieprogramma.
Het is winterstop voor Ter Leede A1, waarbij het team mag terugkijken op een zeer succesvol debuut in de hoofdklasse en als terechte koploper tot winterkampioen mag worden gekroond.

Ter Leede A2 versloeg Spirit A2 met 4-1 en heeft daardoor weer aansluiting bij de top in de 2e klasse. Om die aansluiting te blijven behouden zal er zaterdag in de uitwedstrijd tegen RCL A2 de nodige concentratie worden gevraagd bij de spelers, de thuiswedstrijd tegen RCL A2 een aantal weken geleden speelde het team immers met 2-2 gelijk.
Aftrap aanstaande zaterdag is om 13.45 uur

Ter Leede B1 oefende tegen Hillegom B1. Een eerste helft waarin niet veel lukte en daardoor een 0-0 stand met rust, na rust ging het spel iets beter en wist Ter Leede B1 de 1-0 te scoren en deze ook niet meer weg te geven.
Ook voor Ter Leede B1 is het nu winterstop. In januari een reeks oefenwedstrijden en halverwege februari weer aan de bak voor de competitie.

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van Ter Leede B2 voor de korte winterstop tegen RCL B3. De buitenspelers waren de afgelopen week bijgeschaafd door de trainers en RCL heeft het geweten. Een voortdurende plaag waren LarsS en Bas en niet verwonderlijk dat beiden scoorden. Bas prachtig onze 2e vanaf de zijlijn en LarsS de 5e en 6e goal, de laatste na een prima pass van Roy. Met Roy hebben we de man van de wedstrijd, want hoewel het niet leek te gaan lukken, het shirt nog net niet over de hekken ging, wist onze kleine grote man dik verdiend uiteindelijk bij een corner de 3 -1 erin te prikken.  Daarvoor hadden Sjoerd (paal) en Joël (lat)met een geweldige pegel het houtwerk al geteisterd. De 1e goal was fantastisch – op de break, waarbij alles precies paste – onderschepping Sjoerd , Roy die het juiste vervolg kon geven, LarsS die met snelheid de zaak verder openbrak en de juiste pass had, waardoor Robbert prima kon afronden. Dat Max ook nu weer scoorde uit een corner is bijna gewoon aan het worden. Kortom de B2 was op stoom en scherp en hield dit ook de hele wedstrijd vol, ondanks een mindere tegenstander. U zult dit goede team met leuk voetbal maar kort hoeven te missen. We spelen alweer op 9-1-2016 tegen Rijnsb. Boys B2. Mannen geniet van de oliebollen en kijk uit met de sterretjes (is niet echt koud vuur!).

Ook voor Ter Leede C1 is het winterstop. De oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen ARC C2 werd begin vorige week al afgezegd.
Na de winterstop zal Ter Leede C1 zich middels oefenwedstrijden gaan voorbereiden op de belangrijke 2e seizoenshelft en daarin gaan proberen zich zo snel mogelijk veilig te spelen. Als het team de ingezette lijn van de laatste maand door kan trekken, hebben wij er alle vertrouwen in dat dit zeker gaan lukken.

Ter Leede C2 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Roodenburg C1. De thuiswedstrijd werd na een sterk begin uit handen gegeven en met 0-4 verloren. Tijd dus voor revanche zou je denken. Op een zeer moeilijk bespeelbaar en zwaar veld in Leiden was het wederom Ter Leede dat sterker uit de startblokken kwam en na een minuut of 5 de voorsprong nam. Mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden kreeg het team de 1e helft meerdere malen, maar…. mede door het binnen de lijnen brengen van die gevaarlijke Roodenburg spits… keek Ter Leede C2 met rust tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust ging Roodenburg C1 beter met de omstandigheden om dan Ter Leede C2, waar Ter Leede C2 mogelijkheden creeerden om tot scoren te komen en daarbij de pech had dat de paal en lat de ploeg het scoren in de weg zat, gaf het zelf de doelpunten te makkelijk cadeau. Een 5-2 nederlaag. Leerpunten uit de wedstrijd halen en daarna de wedstrijd zelf snel vergeten.
Aanstaande zaterdag wacht om 10.15 uur de thuiswedstrijd met UVS C3.

Ter Leede D1 werd afgelast en was dus vrij. Na a.s. woensdag heeft de D1 winterstop. Tijdens de winterstop wordt er een tweetal zaalvoetbaltoernooitjes gespeeld. Op dinsdag 5 januari hervat de D1 de trainingen en op zaterdag 9 januari speelt de D1 de eerste van een reeks oefenwedstrijden. Tegenstander is Nootdorp D1, aftrap thuis is om 12.00uur.

Ter Leede D2 speelde met 2-2 gelijk bij koploper Voorschoten D3 en kreeg daarmee veel te weinig. Er was slechts één ploeg die recht had op de drie punten en dat was Ter Leede. De eerste helft was nogal slap, maar de tweede helft werd er orde op zaken gesteld. De D2 draait alsmaar beter in de tweede klasse en dat belooft was in het nieuwe jaar! Tijdens de winterstop wordt er, net als de D1, een tweetal zaalvoetbaltoernooitjes gespeeld. Op dinsdag 5 januari hervat de D2 de trainingen en op zaterdag 9 januari speelt de D2 de een oefenwedstrijd thuis tegen Nootdorp D2, aftrap is om 10.15uur.