Jeugdselectiepraat: Winst voor Ter Leede D1 in Voorschoten!

Een dubbele aflevering van de Jeugdselectiepraat
Zaterdag 6 februari genoot Ter Leede A1 van een geslaagd trainingskamp, lees http://terleede.nl/geslaagd-trainingskamp-ter-leede-a1/ voor hun avonturen.

Eindelijk na 2 maanden mocht Ter Leede A1 afgelopen zaterdag (13 februari) weer eens opdraven in competitieverband. Na een trainingsweekend in Deventer wilden we wel eens zien hoe we er voor stonden.Tegenstander was het sterke GDA A 1 uit Den Haag .Ter leede kwam goed uit de startblokken en scoorde binnen het kwartier de terechte 1-0. Hierna viel het elftal vreemd genoeg ver terug.GDA drong goed aan en Ter Leede kon voorin geen bal vasthouden,geen acties maken via de zijkanten,het middenveld dekte niet kort genoeg en was slap in de omschakeling en achterin werden vaak domme overtredingen gemaakt . In de rust hebben we de zaken goed doorgesproken en enkele wissels toegepast.De 2e helft verliep iets beter en de 2-0 viel dan ook halverwege.Maar we brachten onszelf in de problemen door in eigen doel te schieten en kwamen andermaal onder druk te staan.Blij waren we dan ook toen de scheidsrechter affloot en de 3 punten voor ons waren,maar helemaal verdiend was dit niet. Aanstaande zaterdag wacht om 12 uur RCL A1 uit en zullen we uit een ander vaatje moeten tappen mannen!!

Ter Leede A2 was zowel 6 als 13 februari vrij van programma.
Aanstaande zaterdag neemt Ter Leede A2 het om 11.00 uur op tegen Olympia A2.
Zaterdag 6 februari verloor Ter Leede B1 met 0-3 thuis van Sportlust ’46 B1
Afgelopen zaterdag kon het door blessures, schorsingen en afwezigen geteisterde Ter Leede B1 het ook niet bolwerken tegen laagvlieger Quick Boys B2. Een 4-0 overwinning voor de katwijkers betekende hun 1e winstpartij in de hoofdklasse.
Aanstaande zaterdag is Ter Leede B1 vrij.
Zaterdag 6 februari trad de B2 aan voor een oefenpot tegen alweer een 3e klasse ploeg, TAVV B1.  Met invallers Ivar, Jeffrey en Ugur en twee C2-ers, Jordi en Thomas toch wel beetje benieuwd hoe dit allegaartje het zou doen, maar al direkt werd duidelijk dat dit team aan de hand van twee geweldige regisseurs, Joël en aanvoerder Roy, vast van plan was het beste van zichzelf te laten zien. Een half uur lang werd TAVV van kastje naar de muur gespeeld en door een benutte penalty van Roy en een attente Lucas bij een corner, stond het  2 – 0. Jordi stond door scherp verdedigen aan het begin van weer een snelle aanval, maar LarsS miste deze open kans. TAVV had inmiddels wat omzettingen gedaan en door kleine onoplettendheid bij ons, scoorden zij een mooie   2 -1. Na rust bleek Tessa zelfs door rust uit te stralen tegenstanders te kunnen laten missen en had ook later nog aantal goede reddingen.  20 minuten  na rust kregen wij weer het overwicht en was het Bas die een volkomen vrijstaande Jeffrey aanspeelde, die op mooie wijze deze bal afrondde. 1 minuut later was het doorzetter LarsS die Bas kon bedienen en die laat zich dit soort buitenkansjes alleen voor de keeper niet meer ontnemen. Kortom opnieuw een mooie 4 – 1 overwinning voor het voetbal! De publieksschare groeit gestaag, dus wees op tijd als u vooraan wilt staan, als dit team zaterdag aantreedt tegen Fc Lisse.

Afgelopen zaterdag moest de B2 aantreden tegen Fc Lisse. Maar liefst 5 B2-spelers moesten de B1 aanvullen en daarna snel ingevlogen worden en 3 andere jongens ontbraken helemaal. Gelukkig wilden Jordi (C2) en Bo (B1) na hun wedstrijd ook nog bijspringen en deden het beiden uitstekend. De B2 speelde als gebruikelijk prima en rijzende ster Joël nam samen met Roy en Zakaria het team bij de hand. Na 15 minuten viel een prachtige 1 – 0 van de voet van Joël, die in de 32e minuut ook een prima kopgoal maakte bij de 2 – 1 op een afgemeten voorzet van spits Robbert. Lisse raakte echter helemaal niet in paniek, bleef het eigen spelletje rustig spelen en creëerden ook kansen op meer. Uiteindelijk gingen we rusten met 2 -2, al hebben wij daar zelf ook beetje aan meegewerkt. Met Max in de mandekking wilden we het aanspeelpunt van Lisse uitschakelen en dat lukte gedeeltelijk. De B2 kwam weer op voorsprong door Max na prima vrije trap van Joël, maar het frisse was van het spel af, waarschijnlijk omdat 7! spelers al speelminuten elders hadden moeten maken.Zakaria kreeg na 65 minuten voor de eerste maal kramp, maar toen zaten al 2 Lissers aan de kant met kramp, alleen Bo wilde nog wel aan een 3e wedstrijd beginnen. U begrijpt, het was een uitputtingsslag tussen twee goed voetballende teams die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde 3-3. Beide ploegen waren daarover ontevreden, beiden hadden ook kansen op meer (LarsS als altijd messcherp, maar miste in het laatste kwart nog een uitgelezen kans) maar Bou vond dit een terechte uitslag. Nu iedereen rust, sommigen op de latten, blijf heel en tot 5-3-2016 tegen Kagia.
Ter Leede C1 nam op 6 februari een punt mee in de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Wilhelmus C1. Een typische 0-0 wedstrijd, waarin Ter Leede wel een grote scoringskans kreeg.

Afgelopen zaterdag kwam HBS C1 op bezoek. Vanuit de uitwedstrijd wisten we al dat je tegen dit team scherp moet beginnen, aangezien zij het balletje erg makkelijk rond laten gaan. Waar Ter Leede C1 de kans op de 1-0 niet benutte, gaf het voor rust 2 cadeautjes weg en keek het tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust heeft Ter Leede C1 het geprobeerd de tegenstander moeilijk te maken, kreeg diverse mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar de bal mocht er gewoon weer niet in. Vlak voor tijd de 0-3, einde wedstrijd.
Komende zaterdag is Ter Leede C1 vrij.
Ter Leede C2 oefende 6 februari tegen FC Lisse C3 en won deze oefenwedstrijd met 3-0.

Afgelopen zaterdag speelde Ter Leede C2 voor de competitie uit bij Foreholte C4 en speelde daar (teleurstellend) met 4-4 gelijk.
Aanstaande zaterdag oefent Ter Leede C2 tegen HBC O14, aftrap is om 10.30 uur.

Ter Leede D1 verloor zaterdag 6 februari de oefenwedstrijd met 1-5 van Aalsmeer D1 en de uitslag was nauwelijks geflatteerd te noemen. De D1 begon nog met goed voetbal en een mooie openingstreffer, maar al snel bleek dat TL de grip verloor en die nooit meer terug zou vinden. Aanstaande zaterdag hervat de D1 de competitie met een uitwedstrijd bij Voorschoten D1, aftrap is om 11.00uur.

Ter Leede D1 won afgelopen zaterdag (13 februari) met 1-2 bij de nummer twee van de hoofdklasse, Voorschoten D1. Het was een schitterende wedstrijd met veel spanning, veel strijd en weinig kansen aan beide kanten. Na een vroege 1-0 achterstand, kwam TL snel op gelijke hoogte. In de tweede helft leek de wedstijd af te stevenen op 1-1, maar de D1 dacht daar anders over. Drie minuten voor het sluiten van de markt bracht de D1 zichzelf de overwinning. De ontlading na afloop liet zich raden. Een dik verdiende overwinning uiteindelijk. Voorschoten heeft tactisch ontzettend dom gevoetbald, iets wat de thuiswedstrijd ook al gebeurde. De vier behaalde punten mogen dan ook geen verassing genoemd worden. Aanstaande zaterdag speelt TL thuis tegen de nummer één, Quick Boys D1, aftrap is om 08.30uur.

Ter Leede D2 won zatedag 6 februari met 2-1 de oefenwedstrijd van Sev D1 in niet zo zeer een goede wedstrijd, maar wel een spannende met veel strijd. Aanstaande zaterdag speelt de D2 voor de competitie thuis tegen Kickers D1, aftrap is om 08.45uur.

Ter Leede D2 won afgelopen zaterdag met 2-0 van Kickers D1. Met de rust stond het nog 0-0, maar na de rust werd het lichte overwicht voor rust in de score uitgedrukt. TL vestigt zich stevig in de middenmoot van de tweede klasse en dat is een erg knappe prestatie. Aanstaande zaterdag is de D2 een dagje vrij.