Ter Leede JO10-1: Meer dan een gelijkspel verdient uit tegen Quick Boys

Quick Boys JO10-1 – Ter Leede JO10-1 eindstand 5-5

De week hiervoor (14 September ’19) heeft ons eerste team van JO-10 een bezoek gehad van de pupillen van SJC. Waarschijnlijk de sterkste tegenstander in onze competitie. Ondanks veel inzet en strijdlust werd deze wedstrijd met 4-9 verloren. Geen schande …

Met deze wedstrijd in gedachten togen de jongens afgelopen zaterdag naar Katwijk om tegen het altijd sterke Quick Boys aan te treden. Uitgangspunt was dit keer dan ook weer; strijdlust en veel druk op de bal. Er hing al een zinderende spanning in de lucht toen het team aankwam in de kom van Sportpark Nieuw-Zuid. Dit bleek echter te komen door de plaatselijke derby van de heren 1, die later op de dag gespeeld zou worden (0-0).

Thijmen stond dit keer op doel en ze begonnen de aftrap met een vertrouwde opstelling van vorig seizoen. Ter Leede startte zeer sterk. Onze jongens waren over het hele veld te vinden om maar vooral de bal te winnen. Dit betaalde zich uit in twee fraaie doelpunten van Sven. Na een kwart wedstrijd stonden ze dan ook terecht voor met 0-2.

De jongens waren allemaal zeer enthousiast over hun eigen spel. Zo enthousiast, dat Bram riep: “deze opstelling laten staan, coach”! Grappig, want Bram staat liever wat verder naar voren op het veld, dan op de linksback positie, waar hij begon. Afijn, er waren wissels, dus die werden ook ingezet. Het team was in de tweede helft nu wel wat meer zoekende. En ondanks een paar goede kansen van onze kant, werden de kansen door de tegenstanders wel benut, 2-2 bij rust.

Na een bekertje limonade, waren de jongens weer wat op adem gekomen, want het was toch wel wat warm deze dag. De derde kwart van de wedstrijd was een kopie van de eerste, veel druk en aardig wat kansen. Ditmaal had Daniel het op zijn heupen en scoorde twee keer. Met nog een kwart te gaan moesten de jongens nu een nipte 3-4 voorsprong verdedigen. Dat ging helaas niet goed, want Quick Boys kwam al snel langszij, 4-4. Nu werd het spannend! En Sven leek ook even matchwinnaar te worden door de 4-5 aan te tekenen. Het laatste woord was echter aan Quick Boys en de wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel. Wat in eerste instantie voelde als een kleine nederlaag.

De jongens hebben een geweldige inzet getoond deze wedstrijd, dat mag zeker niet vergeten worden. En vooral de verdediging met Tako, Pepijn en Bram hebben prima werk geleverd door steeds goed druk op de bal te geven, de bal te veroveren en te passen naar een medespeler. Met de lessen van deze dag zien we de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen de andere club uit Katwijk met vertrouwen tegemoet!