JO11-3 kampioen

Zaterdag ochtend 11 Februari, Ter Leede JO11-3 staat ongeslagen aan kop en mag aantreden tegen de nummer 2 Quick Boys. Mede door het goede doelsaldo mogen onze boys met 5-0 verliezen om alsnog het kampioenschap veilig te stellen, maar de instelling van de boys is duidelijk: er moet vandaag ‘gewoon’ gewonnen worden!

Maar iedereen weet dat Quick Boys uit nooit een makkelijke wedstrijd is, de tegenstander is vaak een kop groter en fysiek sterk. Ter Leede begin dan ook wat nerveus aan de wedstrijd en QB kwam een aantal keren gevaarlijk voor ons doel, maar gelukkig hebben we betrouwbare sluitpost Wouter op de goal die een paar lastige schoten goed tegenhield. Met name de hoge lange ballen van QB leverde wat problemen op achterin, maar we kregen langzaam maar zeker wat meer grip op de wedstrijd. Ter Leede JO11-3 heeft dit seizoen hele goede stappen gemaakt in het veldspel en er werd door iedereen goed overgespeeld. Hugo, Evan en Jack staan als een tijger te verdediger, Guus, Vinn en Milan bestrijken de hele flanken, Jelte geeft goede passes en Seth maakt mooie acties en creëert kansen voor Stijn.

Evan was de 0-0 stand zat en onderschepte de bal op het middenveld en besloot maar eens 1 van zijn 200km/u schoten op de keeper los te laten en die ging er schitterend in: 0-1!

Helaas maakte QB vrij snel de gelijkmaker en gingen we met 1-1 de rust in. Leuk moment voor de rust was nog dat Stijn de bal af probeerde te pakken van een jongetje wat 2x zo groot was en dat Stijn na zijn schouderduw zelf 2 meter verder werd geslingerd. Dit toont de inzet van onze jongens en de echte winnaars mentaliteit, tegen een overigens zeer sportieve tegenstander.

Na de rust wat kleine tactische omzettingen en Ter Leede kwam wat gevaarlijker voor het doel van QB. Er was echter een klein foutje van de (verder uitstekende) keeper van QB voor nodig om op voorsprong te komen: Max kreeg de bal in zijn voeten en schoot hem schitterend binnen: 1-2!

Om de spanning voor de massaal opgekomen ouders en familie wat verder op te voeren maakte QB wederom snel de gelijkmaker met een mooie goal: 2-2

Toch viel in het 4e kwart de verdiende winnende treffer voor Ter Leede, via een mooie aanval beginnend bij Wouter, naar Guus, Jelte naar Seth, Seth bereikt na een goede actie Max aan de zijkant, Max geeft voor op Stijn en Stijn schiet de verlossende 2-3 tegen de touwen!

Het feest kon beginnen voor de JO11-3 met muziek en buikslidings in de kleedkamer, daarna drinken en patat in de Ter Leede kantine. Een mooie dag voor de jongens van de JO11-3, de begeleiders en alle ouders en betrokken familie.

Jongens hou deze inzet en vooruitgang vast!

Daan van Zandbergen en Stephan Levering