JO15-1 sluit seizoen af op de vierde plek in de hoofdklasse

Laakkwartier JO 15 1 vs Ter Leede JO 15 1 1-5 ( 0-0 )

Met nu al lichte weemoed volgt hier het laatste verslag van de JO 15-1 van dit seizoen. Met de tranen in de ogen gaat wat te ver, maar een momentje is het wel. Terug naar zaterdag ochtend. Uw verslaggever kwam met gezwinde spoed van een uitwedstrijdje van dochterlief in Gouda. Schijnbaar zijn er geen tegenstanders in de buurt van Sassenheim te vinden die de rood gele meiden weerstand kunnen bieden. Betekende wel dat om half zeven de wekker afging en dat er aardig geracet moest worden richting Den Haag. Maar de aftrap om 10.45 uur werd net gehaald. De volgende 11 stonden op het veld en het waren niet de vertrouwde elf die je normaal zou verwachten.  Natuurlijk Quinten in de goal. Maar op rechts geen Iva, maar Noa. Centraal Hugo en Denzil en op links Jip en geen Léon. Middenveld Ryan, Tijs en Rosa. Voorin op links geen Nick te bekennen, maar Joeseph. Op rechts Thijmen en in de spits Wessel.  Op de bank naast het trainers duo Arjan en Jens de zeer verbouwereerde en gepasseerde Iva, Nick, Léon en Rowey. De soep bleek helemaal niet zo heet te zijn als u nu denkt. Arjan wilde wat rouleren en zo eens anders dan anders startte.

In een redelijk zonnetje werd er dus om 10.45 uur afgetrapt en konden we hopelijk genieten van een mooie seizoen sluiter. Maar het was een beetje mat de eerste 35 minuten. Ter Leede wilde wel maar het lukte net niet. Laakkwartier probeerde ook wel wat maar daar ontbrak de kwaliteit om er echt wat van te maken. Overigens liep daar wel een nummer tien die het balletje heerlijk aan het voetje hield. Verder dan wat schoten vanuit de tweede lijn en een weer eens balletje van Wessel op paal kwamen we niet. Volgens een meegereisde toeschouwer zouden we punten moeten krijgen voor het feit  hoe vaak wij het houtwerk hebben geraakt. Gaat mij wat ver, maar misschien voor in de ideeënbus te Zeist. Kwam er ook nog een klein buitje overdrijven en u begrijpt het was wat gezapig. De grootste kans was uiteindelijk voor Laakkwartier. Het was Hugo die heel opzichtig met twee handen de tegenstander in de 16 wegduwde. Was niet echt niet nodig, maar goed het gebeurt toch. De linker spits van bijna twee meter schoot de bal niet naast, maar ruim naast. Kwam natuurlijk voornamelijk door het imposante en intimiderende postuur van Quinten! Na een kansje van de Hagenezen floot de scheidsrechter af.

Het bakkie werd genoten in de gezellig uitziende kantine. Daar konden we belevenissen vernemen van het debuut van Rosa in het Oranje onder de 15.  Ze mocht gelijk de aanvoerdersband en dat heuse interlands tegen Belgje en Duitsland. De eerste wonnen ze met 2-1. Met jawel een doelpunt vanuit de vrije trap van Rosa. En de tweede wedstrijd werd gewonnen van Duitsland. Met een mooie assist van Rosa. De laatste keer dat Nederland onder 15 won van Duitsland was in 2006. Toen met wat spelers die nu in het Nederlands elftal spelen. Overigens bleef toen Lieke Martens de gehele wedstrijd op de bank. Tussen de verhalen door ook nog even de planning doorgenomen van een eventueel kampioensfeest van het vlaggenschip. U begrijpt het kwartiertje was zo om.

In de rust werden er twee wissels doorgevoerd. Nick kwam voor Wessel en Leon voor Ryan. Door deze wissel ging Joeseph een linie naar achteren om op Ryan zijn plek te gaan staan. Léon ging proberen zijn aanvallende kwaliteiten te etaleren op de linksvoor. Had ik ook al vermeldt dat Iva Noa was komen vervangen? Nee? Bij deze dan. Na al het papierwerk kon er worden afgetrapt.

Er zat wat in de limonade of Arjen en Jens hebben de zweep eroverheen gegooid, want er stond een iets ander Ter Leede op het veld. Vanaf het begin af aan werd er afgejaagd en hadden we veelal het bal in bezit. Het eerste doelpunt was er een van grote klasse en inzicht. Onze Noordwijkse Parel Joeseph zag vanuit zijn ooghoek dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond. Vanaf bijna de middenlijn schoot hij de bal met een prachtige boog over de verbouwereerde keeper heen. Een beauty heet dat. 0-1. Nog geen 2 minuten daarna kon de bank weer opveren. Het was Rosa die soleerde vanaf rechts en zo de bal op één of andere manier de goal in kreeg.  0-2.  Na dit doelpunt mocht ze gaan genieten van haar welverdiende rust. Rowey kreeg de aanvoerdersband en mocht gelukkig weer wat minuten maken. Helaas ging dat even fout toen hij pardoes de bal bij de tegenstander in de voeten schoot. Die kon door en legde af op de meegekomen spits. En daar lag de 1-2 in de touwen. Werd het nog spannend? Nee want Nick kreeg het ook nog even op de heupjes. Binnen een kleine 10 minuten maakte hij een hattrick. De 3-1 was een Bergkampiaanse stiftbal over een meter of 16. De 4-1 kapte en draaide hij wat tegenstanders dol in de 16 en de 5-1 was een venijnig schot vanaf de rechterkant. U begrijpt de wedstrijdbal ging met Nick mee. Wedstrijd klaar en seizoen voorbij.

En ja dat is het klaar. Natuurlijk nog de gebruikelijke toernooien en het weekend weg in juni. Maar het echte werk zit erop. Een vierde plek in de hoofdklasse, daar hadden we na de zomer blind voor getekend. Vooraf aan het seizoen was handhaving namelijk het doel. Rond de winterstop werd duidelijk dat we zelfs naar boven konden kijken. Helaas was er een dipje net na diezelfde winterstop, zodat we de top positie uit het oog verloren. En zo eindig je uiteindelijk waar je hoort te staan. Het elftal begon met drie nieuwe gezichten in het rood geel, maar een seizoen verder en je ziet er niets meer van. Dat het dan bij de ouders langs de kant niet klikt is jammer maar minder belangrijk. Het team ontwikkelde zich als vrienden team , zoals te zien was bij de kampioenswedstrijd Ter Leede 1. Een mooi stel voor nu en hopelijk in de toekomst! Krijg ik dan toch nog vochtige oogjes…. snel verder.

Ik zal ongetwijfeld wat of iemand vergeten, maar probeer toch het seizoen in willekeurige volgorde met wat steekwoorden / zinnen samen te vatten:  Zusterstrijd Vonkies, Rode kaart Denzil RKDEO, doorgesnoven vlagger Verburch, Zeer kort harige Jens,  Lisse uit 2-0 voor laatste minuut 3-2 verliezen, zaalvoetbaltoernooi Noordwijk met het gouden duo op de bank, De Meiden, Jut en Jul (Wessel & Nick doelpunten makers van beroep), finale Ester open, solide verdediging, de schoffies Joeseph en Quinten, ouders langs het kantje, Schietschijf Ryan GDA thuis, voetbalrentree Denzil, Krappe bank, Hugo de tank wint voetbalsquash, vlagger Stefan, SELFIE Excelsior Maassluis, terugvechtende vanuit de JO15-2 Tijs, Oranje Leeuwin Rosa, Forum Sport uit 1-1 arghh,  waar komen die (Léon en Thijmen ) vandaan?, Jip de stille kracht, kerstgourmet in het net, Donkergrijs Nieuwsjaarstoernooi,  aanvoerder Rowey, Opa Rosa, top coaching bij de Easter open ( zeker voor 50% ), Timmers tuinaanleg, Iva en haar 15 meter supportersschare, TERLEEDE 1 Kampioen, debuut bij de vrouwen en natuurlijk ARJAN!

Waar een ieder volgend seizoen ook terecht komt, het gaat jullie goed doe je best en denk nog eens aan toen….

Grt,

Jullie verslaggever…