Jongelingen Ter Leede voorbij aan die van Nieuwkoop

Onder ideale omstandigheden, windstil, geen regen en hooguit wat frisjes, klopte Ter Leede de leeftijdgenoten van Nieuwkoop met 4-1 in het kader van de Sportiff LAV Cup. Daarmee bereikten de Sassenheimers de laatste acht en strandde de ploeg van Arthur Khalimkhoev in de 1/8 finale.

In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig voor de beide doelen. De ploegen trachtten met hoge druk vooruit te spelen om zo de opbouw te ontregelen van de opponent. Omdat de passing slordig was en de afstemming onvoldoende moest het treffen duidelijk op gang komen. Bij de eerste de beste goede aanval was het evenwel wel raak. Dave Star had een uitstekende voorzet in huis vanaf links en die werd door Robin Rovers op de juiste waarde geschat. Zijn kopbal belandde via de binnenkant van de paal achter Demian van der Lek.

Nieuwkoop zocht vooral de lange Rayen Klink om zo aansluiting te vinden en slaagde daar een paar keer goed in. Ter Leede ging gaandeweg wel beter om met het balbezit en zo werd het kijkspel er leuker op. Matthijs McLaughlin miste een grote kopkans op de 2-0, maar Richard Voorend had aan de overzijde ook zomaar de 1-1 kunnen binnen knikken. Niet ver voor rust nam Ter Leede een comfortabele 2-0 tussenstand de rust in. Dit keer stond Sam Rotteveel aan de basis. Zijn strakke voorzet, wederom vanaf links, werd kiezelhard tot doelpunt gepromoveerd door Mc Laughlin.

Nieuwkoop kwam na de pauze met de beste intenties de kleedkamer uit en wilde zich zichtbaar nog niet gewonnen geven. Na zes minuten was het echter al 4-0 door een vlot combinerend Ter Leede. Eerst prikte Oscar Minnaard binnen waarbij de maker van de tweede treffer de assist gaf en even later stond doelpuntenmaker drie aan de basis van de 4-0 van Rotteveel.

Toch bleef het daarna de moeite waard om naar te kijken. Nieuwkoop bleef positief leveren en dat leverde een treffer op van Klink en een al dan niet terecht afgekeurd doelpunt van Maurice Breugem. Beide ploegen kregen nog een aantal grote kansen en het zomaar 6-3 of iets dergelijks kunnen worden. Scheidsrechter Arjan Jansze telde er nog wat extra tijd bij, maar in de stand kwam geen verandering meer.

De verliezende trainer: ,,We waren nogal gehavend en moesten aanvullen met jongens van Onder 18 en 19. Het eerste draait niet zo denderend momenteel en heeft blessures en dan moet je dus doorschuiven. Toch hebben we ons kranig geweerd en we zijn zeker niet weggespeeld. Ter Leede won wel terecht, maar we stapten dapper van het veld en hebben het aardig gedaan in dit toernooi.

Collega Riny Blankespoor: ,,Ik denk dat we zeventig minuten lang een goede wedstrijd hebben gespeeld. Na de 4-0 werd het wel minder in de omschakeling en gingen we slordig spelen. Er zijn altijd verbeterpunten, zo ook nu. In elk geval leuk dat we de laatste acht bereikt hebben en we gaan zien hoe ver we kunnen reiken.”