Judith Alkema sluit aan bij Vrouwenselectie Ter Leede

Na het sluiten van de transfermarkt kwamen wij via een van onze trouwe speelsters uit de vrouwenselectie in contact met een voetbaldier pur sang, in hun jeugdjaren samen gevoetbald, daarna elkaar uit het oog verloren doordat o.a. de studies uitéén gingen lopen. De blessures die haar een aantal jaren geleden noodzaakte te stoppen met het voetbalspelletje heeft ze achter zich gelaten en daarom zijn wij enorm trots en blij dat wij ons alsnog hebben kunnen versterken en dat Judith Alkema gaat aansluiten bij de vrouwenselectie van Ter Leede!

Welkom in het rood-geel Judith, wij wensen je enorm veel plezier en uitdaging toe! En voetballen is net fietsen, verleren doe je het niet, dat hebben we de afgelopen trainingen al kunnen ervaren!

Uiteraard zoals jullie van ons gewend zijn, stelt Judith zich graag aan jullie voor!
Hoi iedereen! Mijn naam is Judith Alkema, en ik ben 26. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn MSc Environmental Sciences aan de Wageningen Universiteit, waarmee ik me vooral focus op internationaal milieubeleid en op hoe we dat kunnen verbeteren. Vanaf september begin ik met mijn scriptie. Ik wil verhuizen naar Amsterdam, dus daar zal ik hopelijk ook vanaf september wonen. Verder maak ik graag muziek en kan ik een voetbal niet laten liggen als die binnen mijn gezichtsveld is.

Ik begon met voetbal toen ik een ukkie van 4 was, tussen de jongens want meisjeselftallen waren er toen niet. Daar ben ik blijven spelen totdat ik op mijn 15e de switch maakte naar een meisjeselftal bij Forum Sport (Voorburg). Sinds ik begon met studeren in Utrecht heb ik een aantal jaar bij Odysseus 91 in de selectie gespeeld maar helaas moest ik op mijn 22e stoppen door een aantal opeenvolgende blessures. Ik kon het voetbal alleen nooit echt loslaten, dus ben 7×7 competitietjes blijven spelen met de jongens. Nu ik van mijn blessures af ben heb ik ontzettend veel zin om weer echt te voetballen en droom ervan om op hoog niveau te voetballen en weer op te pakken hier bij Ter Leede!

Ik ben aanvallend ingesteld, hou van acties maken en combinaties op korte en lange afstand om anderen in scoringspositie te brengen. Daarnaast zoek ik graag de ruimte in de diepte en hou ik van onverwacht positiespel- dus veel lopen. Het liefst speel ik op rechtsbuiten of net onder de spits, maar alles op het middenveld of in de aanval doe ik graag.

Ik hoop het komende seizoen mezelf bij Ter Leede te ontwikkelen tot waar mijn potentie ligt en weer lekker en met plezier te kunnen spelen in de selectie.

Ik kijk ernaar uit om te beginnen! Heb er zin in!