Kagia F1 – Ter Leede F1

Vandaag was het spannend, zou de wedstrijd doorgaan of niet. Een telefoontje naar Kagia gaf antwoord op deze vraag.  De wedstrijd ging door ondanks de harde wind en stromende regen. In verband met het slechte weer hielden we een lange wedstrijd bespreking, in de lekkere warme kleedkamer.
In deze bespreking werden de mannen gewaarschuwd voor Dalayla de gevaarlijkste speler van Kagia . Een razend snelle dame die in de vorige wedstrijd verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.
Om half negen begonnen we in de barre weersomstandigheden met de wind in de rug. Het was dus zaak de eerste helft hier optimaal van te profiteren en het verschil te maken.
We begonnen goed aan de wedstrijd we waren fel en voerden onze taken goed uit. Ondanks de wind mee had Kagia toch meer bal bezit, gevaarlijk werden ze echter niet. Justin, Nijs en Thijs gaven geen ruimte weg en zaten kort op de man en vrouw. Af en toe kwamen ze in de buurt van Olivier, maar die hoefde nooit handelend op te treden.
Gedurende de eerste helft werden we sterker, Mads beproefde de keeper van Kagia al enkele keren, zonder succes. Uiteindelijk was het Achraf die na een prachtige solo de 0-1 binnenschoot. Lenn kreeg nog een kleine kans maar de wind was hem te snel af.
In verband met het slechte weer hielden we een zeer korte rust. De tweede helft hadden we de wind vol tegen en zouden we meer onder druk komen te staan. Toch schoten we uit de start blokken. Nick en Mads kregen goede kansen op de 2-0 maar de keeper van Kagia had een passend antwoord.
De concentratie werd wat minder en er werd iets te veel naar voren gespeeld, Kagia profiteerde van deze ruimte en scoorde de 1-1. Mede door de wind was Kagia nu de boven liggende partij.  Ze kregen wat meer kansen maar Olivier liet zien waarom hij onze keeper is, omdat hij geweldig ballen tegen houdt.
Kagia kreeg een vrije trap nadat de bal tegen de hand van Achraf was aangeschoten.
Terecht of niet, de bal lag op een ideale plek, zeker met de wind in de rug.
Een keiharde pegel volgde, Olivier stond op de juiste plek maar een  speler van Kagia hinderde hem slim waardoor hij net niet bij de bal kon. 2-1. Een slimmigheidje dat wij een volgende keer ook kunnen en mogen benutten. Er restte ons nog maar een paar minuten en met de tegenwind zag het er somber uit. Toch wisten de mannen van de F1 de rug weer te rechten. Thijs schoof wat meer door en Kagia kwam onder druk te staan. Het was Achraf die met een laag venijnig schot de keeper wist te verschalken.
2-2
We namen  geen genoegen met een gelijkspel en gingen vol voor de winst. We kregen nog een paar hele goede kansen, maar Nick en Mads hadden pech. De keeper van Kagia onderscheidde zich en hield Kagia op de been.
Zo bleef het 2-2 net als in de thuis wedstrijd. Vandaag hebben we als team gespeeld, hard gewerkt en een goed resultaat behaald na een 2-1 achterstand. Volgende week tegen Rijnvogels, met deze attitude gaan we voor de winst!