Kagia JO17-1  –  Ter Leede JO17-2  ; 3 – 2

Deze week eindelijk weer voor het “echie”. Dat geeft dit team toch een extra impuls en dat was nodig, want slechts 11 spelers. Gelukkig werd Thom bereid gevonden om de 1e helft bij te springen, zodat broer Luuk het laatste uur zou kunnen volmaken. Dankjewel Thom. We speelden vandaag tegen 1 van de favorieten uit de 2e klasse en we weten ook, dat deze tweede seizoenshelft voor ons als “gepromoveerde” 3e klasser, niet gemakkelijk zal worden. De laatste oefenwedstrijden dus gebruikt om tegen Ter Leede-huisstijl in om te schakelen naar 4-4-2. Per week gaat dit steeds beetje beter en met name het middenveld met Stan, BartM. Thom (na 20 min. Luuk) en Mats lijken soms aan touwtje te zitten en geven samen met de verdedigers met een heerlijk vervelende Jip, Dave, Maurits en Pieter eigenlijk niets weg. We kunnen zelf in balbezit nog onvoldoende tot een eigen spel komen, maar alles met stapjes. Kagia wist er niet mee om te gaan en wij hebben onze kansjes. Thijs was weer lekker op dreef en ging er in 10e minuut alleen vandoor, zijn voorzet bereikte BartS, maar die vond het net niet. Ook 20 minuten later ging een afstandsschot van BartS net naast, maar in de 32e minuut vond Luuk Thijs, en die maakte het met een subtiel lobje geweldig af; 0 -1. Helaas klopte 2 minuten later de dekking niet bij een corner van Kagia, zodat hun langste man de gelijkmaker langs Damian kon koppen, 1 -1. Prachtig dan ook, dat slechts 1 minuut daarna BartS. Luuk afgemeten bediende en deze scoorde heel cool;  1 -2. Voor ons een prima ruststand en aangezien Kagia eigenlijk geen kans gecreëerd had de bevestiging dat we goed bezig waren.

Dat bleek al direkt na begin 2e helft, waar Luuk al in de 41e minuut weer alleen voor de keep werd gezet, maar deze keer net niet kon afronden. Kagia kwam eigenlijk 4x niet verder dan een afstandsschot, maar dat kon Damian niet verontrusten en hij pakte deze allemaal. Kagia hield optisch overwicht, maar voor ons was er feitelijk tot aan de 70e minuut geen vuiltje aan de lucht. BartS. vond in deze minuut uit een corner helaas niet meer dan het zijnet. Jammer genoeg, was er slechts 1 minuut later een foutje van ons nodig, waardoor Kagia de 2 – 2 op het bord kon brengen. Hun coach maakte overuren en raakte steeds meer over zijn theewater en dat had in de 74e minuut tot ontploffing kunnen komen, maar Thijs kon zijn eenzame actie net niet bekronen en uit een vrije trap kopte Pieter weer 1 minuut later net voorlangs. Zo zonde dat 1 minuut voor tijd Kagia toch nog de winst kon pakken, omdat een bal toevallig voor de goede voet viel. In de slotminuut nog even kleine frustratie aan onze kant, die weer leidde tot een onnodige gele kaart – daar moeten we vanaf jongens! Niettemin gingen we tevreden van het veld, we hebben Kagia tot wanhoop gedreven en hadden gewoon de beste kansen. Man of the Match deze week BartS. ; doorlopend aanspeelbaar en een lastpak voor de verdedigers, zelf net niet gescoord, maar wel prima assist. TOP vechtjas. Komende zaterdag gaan we het goede gevoel ook in de score tot uiting proberen te brengen. Tot dan.