Kagia JO9-1 – Ter Leede JO9-2 3-1 (1-1) Het hagelde en sneeuwde en het was er zo koud….

(Man of the Match Safouane!)

Vandaag stond alweer de 1e competitiewedstrijd na de winterstop op het programma en wel tegen Kagia JO9-1 uit Lisserbroek. Na de winterstop hebben we helaas niet meer kunnen oefenen, aangezien het vorige week was afgelast. Vandaag werd er door menig ouder ook vroeg gecheckt of het wel doorging, om 07:30 uur nog niets, om 08:00 uur nog niets…. En ja hoor, er was witte rook! En nu maar hopen dat het droog bleef voor onze jongens.

Bij aankomst op de Kikkerbeetstraat kregen we nog even snel een pittige hagelbui op ons dak, maar gelukkig was het droog toen we het veld opgingen. We waren op volle oorlogssterkte en iedereen had er zin in. Dit was te merken tijdens de warming-up, want iedereen was goed geconcentreerd.

We begonnen weer met Bram op doel met voor zich Bart, Oscar en Erman. Op het middenveld stond Justin en voorin Safouane en Captain Floris. Sameh zou er later de 1e helft inkomen voor Bart.

Toch was het Kagia wat beter uit de startblokken kwam. Op Engelse wijze probeerde zij onze verdediging te slechten. Ze hanteerde namelijk het “Kick and Rush” principe. Lange halen naar hun spits die sterk en erg snel was. De 1e de beste keer was het dan ook meteen raak. De bal werd blind naar voren getrapt en de spits van Kagia sprintte iedereen eruit. Bram verkleinde zijn doel nog goed, maar de spits schoot hem onberispelijk binnen. 1-0. Het was mooi om te zien dat de koppies van onze jongens niet gingen hangen. Nee, ze gingen juist nog een stapje extra doen.

Voorin bleven we jagen, waardoor Kagia er niet meer uit kwam. Er werd echt keihard gewerkt met Safouane voorop in de strijd. Floris leek zijn ski’s nog om te hebben. Niet omdat hij de bal niet kon controleren, maar omdat hij regelmatig om zijn tegenstanders heen slalomde. Het was weer ouderwets genieten aan de zijlijn van Ter Leede JO9-2!

Al deze fanatisme en goed voetbal resulteerde in een legio kansen en uiteindelijk was het Justin die de trekker weer eens overhaalde. 1-1!

Tijdens de rust gingen we lekker naar binnen, want we hadden inmiddels de eerste hagelbuien al over ons heen gekregen. Lekker met z’n allen tegen de verwarming aan hebben we limonade gedronken en doorgenomen hoe we deze wedstrijd winnend gingen afsluiten. De gretigheid straalde van de jongens af. We wilde maar één ding en dat was dat de 3 punten bij Sameh in de broekzak meegingen naar Sassenheim.

Echter direct na de aftrap kregen we de 2-1 om ons oren. Waren we te gretig? Gelukkig lieten we ons wederom niet kennen en we drongen Kagia weer achteruit. Echter bleven ze gevaarlijk met goede en snelle uitvallen, maar de verdediging was nu wel scherp. En al kwam de bal er een keer doorheen, dan stond Bram nog goed voor zijn doel te keepen.

Kansen kregen we volop. Vele gevaarlijke corners, een vrije trap op een heel gevaarlijke plaats en goeie schietkansen, maar de bal wilde er maar niet in. Met nog 2 minuten op de klok opeens een keiharde donderklap. De scheidsrechter reageerde adequaat door ons direct van het veld af te sturen. Na goed overleg gingen we na 5 minuten weer naar buiten. Het was immers weer licht en er stonden nog 2 minuten op de klok. We hadden afgesproken dat we alles of niets gingen spelen. Zelfs Bram ging mee naar voren om de verdiende gelijkmaker te forceren. En de uitgelezen kans kregen we. Bart kwam vrij voor het doel en zijn verwoestende schot ging helaas net aan de verkeerde kant van de paal het zijnet in. Uit de tegenaanval scoorde Kagia nog de 3-1. Het begon meteen weer keihard te hagelen en de scheids floot dan ook direct af. Geen penalty’s meer, maar direct naar binnen.

Binnen zagen we de verdrietige gezichten van onze toppers. Wat hadden ze gestreden en we hadden echt minimaal een punt verdiend. Helaas zaten we nu, net niet onderkoeld en met lege handen.

Jongens, niet getreurd, want jullie hebben echt een topwedstrijd gespeeld met zoveel inzet en bezieling. Volgende week spelen we weer uit en wel tegen RCL uit Leiderdorp. Als we weer zo goed ons best doen, gaat het helemaal goed komen!

Een trotse vader/begeleider!