Kampioenswedstrijd Ter Leede 7

JA! U leest het goed, het gezelligste seniorenteam heeft zaterdag 11 Juni om 11:30 op het hoofdveld maar 1 punt nodig om kampioen te worden. Het seizoen was erg lang, het duurt zelfs tot de allerlaatste wedstrijd voordat we eindelijk onze schaal kunnen vastgrijpen. Een kleine samenvatting van het kampioensjaar van ‘ons aller Ter Leede Juf’.

Het lange seizoen 2021-2022 begon allemaal bij de uitwedstrijd tegen Voorschoten op 25 september 2021. Wat ik me nog goed kan herinneren is het ontzettend warme weer en het opstomende zand van een net omgeploegde akker waarop wij moesten spelen, maar goed wat verwacht je van de 8e kalsse? De eerste wedstrijd werd door de gasten van Ter Leede 7, mede dankzij de kater van Roy van der Meij verloren met 1-0. Een prima start!

Een week later stond de thuiswedstrijd tegen het 8e van Kagia op de planning. Deze pot moest gewonnen worden, wilden we niet na twee wedstrijden op 0 punten staan. Nu terugkijkend op voetbal.nl zie ik dat deze wedstrijd Fabian Stikkelman tot man of the match benoemd is… verder kan ik mij bizar weinig herinneren. Maar goed, we wonnen! 4-3!

9 en 16 oktober moesten wij tegen de twee laagst gekwalificeerde teams in onze competitie, Teylingen en Katwijk. In deze twee wedstrijden hebben we in totaal 20x gescoord! Ontzettend gaaf voor onze titelaspiraties, helaas werden een aantal weken later Katwijk en Teylingen uit de competitie gehaald, waardoor ons doelsaldo weer in een vrije val omlaag zat.

Ons seizoen had een vervolg van een 3-4 overwinning op SJC en een gelijkspel tegen Lisse van een oud profvoetballer! En toen, de eerste echt super belangrijke wedstrijd van dit seizoen, Rijnsburgse Boys. Na een prachtige goal van Thomas van der Bij, een verdedigende fout van… jawel… Thomas Veuger maakte Sven Stikkelman in de 80e minuut van de wedstrijd vanuit een corner een prachtige goal en wonnen de ‘Juffen’ de eerste finale van dit seizoen met 2-1! We keken alleen nog maar naar boven.

De overwinning op Rijsburgse Boys was ook meteen de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Waar een team normaal gesproken dan ongeveer 9-10 wedstrijden gespeeld zou moeten hebben, gingen wij de winterstop in met 6 wedstrijden… een drukke tweede seizoenshelft dus!

Onze tweede seizoenshelft begon tegen LSVV (0-5 winst), Noordwijk (1-2 winst) en tot dan toe de moeilijkste wedstrijd tegen Rijnvogels (2-2). De wedstrijd tegen Rijnvogels maakte was los bij ons, nog nooit eerder is het 7e in één helft zodanig kansloos geweest als tegen Rijnvogels. De tweede helft wisten we echter door een ontzettende drive, en twee goals van Stan Collé het tij te keren en toch nog een punt uit het vuur van de strijd te halen. Een punt dat uiteindelijk misschien wel de doorslag kan gaan geven in het kampioenschap.

We moesten ons herpakken tegen FC Lisse, waar we de vorige keer ook al gelijk tegen hadden gespeeld. En u, beste lezer weet vast wel iets over een ezel en een steen… nou, Ter Leede 7 speelde wéér gelijk tegen deze tegenstander. 2 punten uit 2 wedstrijden, niet best!

De volgende weken, 1-5 winst van Kagia, 0-1 verlies tegen Rijnvogels bracht ons op een gegeven moment tot een soort tweede winterstop… we speelden van 2 april tot 7 mei niet.

Maar toen, op 7 mei. Op het moment dat ALLES en ALLES op de goede plek moest vallen, speelden we tegen Rijnsburg, de grootste concurrent voor het kampioenschap. Na deze wedstrijd, mocht Jesse Sanberg voor het eerste een keertje hardop dromen en zijn befaamde Ter Leede Juf quote gebruiken. 0-2 winst, Never Stop Dreaming!

Ter Leede 7 zou Ter Leede 7 niet zijn als we vervolgens de week daarna tegen Noordwijk met 90% balbezit, honderdduizend kansen een roemloos 0-0 spelen. Onze ambities mochten weer even de koelkast in en we moesten ons herpakken na dit toch wel enorm teleurstellende resultaat. We kwamen langzaam aan het einde van het seizoen met nog maar 5 wedstrijden te spelen, we stonden 2e achter Voorschoten… met 2 wedstrijden minder gespeeld.

De weken na dit gelijkspel, 6-1 winst tijdens de ALV op LSVV, 0-6 winst tegen Quick Boys een doordeweekse 9-1 winst tegen datzelfde Quick Boys stelden niet veel voor en waren, vrij eenvoudig. Alles wat nog telde was het pakken van punten, qua doelsaldo is Rijnsburg niet meer te achterhalen.

Toen, afgelopen zaterdag. De dag van de seniorenbbq, maar vooral de dag dat Ter Leede tegen Voorschoten moest. Dit keer niet op een omgeploegde akker, niet met een half team afwezig. Maar met de volle 18 man op veld 2. Een zware eerste helft met twee mooie goals van Arne van Duijvenbode (In zowel hun als ons doel) en een goal van Thomas van der Bij stonden we in de rust voor met 2-1 en moesten we een strategie verzinnen waardoor we de tweede helft de overwinning konden vaststellen. In de tweede helft na goals van Roy van der Meij, Sven Stikkelman, Thomas Veuger en Erik van Duin mocht Voorschoten nog een penalty nemen, die de keeper van Voorschoten er vakkundig inschoot en Jorrit van der Drift kansloos achter liet 😊 Nogmaals sorry Jorrit!

Er rest ons nu nog één ding, en dat is aankomende zaterdag. Zaterdag 11 Juni, een dag die de historie in mag gaan dat het 7e kampioen wordt in de 8e klasse. We moeten 1 punt halen. 1 hele punt. En daar hebben we alle mogelijke support bij nodig.

Lieve Arne, Bas, Sjoerd, Chendo, Fabian, Gerrit, Erik, Ruud, Jeroen, Jesse, Jorrit, Lars, Lucas, Martijn, Max, Nino, Robin, Roy, Ruud, Thom, Stan, Sven en Erik.

We hebben een mooi seizoen gehad, zorg dat we het zaterdag afmaken en we kunnen feesten. Want Bas en Lars, jullie weten wat er om 22:00 gebeurt bij een kampioenschap 😉

Namens een trots bestuurslid en een nog trotser deel van Ter Leede 7, Thomas Veuger