Katwijk C3- Ter Leede C3

Alles ist vorbei

Ja jongens, het sprookje is over en uit.
Wij hadden net als Katwijk alleen nog maar finale’s en deze finale was er 1 om in te lijsten, alleen voor ons was het einde oefening.
We mochten eindelijk een keer op het hoofdveld spelen, al was het dan bij de tegenstander!!.
Een Katwijkse drone hing al in de lucht, telefoonnummers uitgedeeld dus binnenkort hoop ik een link met de beelden te krijgen en die aan jullie door te geven.
De tribune zat aardig volgepakt met Katwijkse supporters en ook de Ter Leede supporters hadden de weg naar “De Krom” gevonden.(terug zou voor ondergetekende een drama worden ivm corso die in Voorhout voor de deur langskwam, maar dat terzijde)

Bij deze belangrijke wedstrijd vandaag hadden we ook nog e’s een paar geblesseerde in het team, toch nog 14 man die aan de aftrap konden beginnen.
Daar floot de goed leidende scheids af voor het begin en daar waren wij, heer en meester.
Katwijk had de zenuwen nog niet helemaal onder controle en daar hebben wij helaas te weinig voordeel uit gehaald.
Zeker 3 kansen van ons in de eerste 10 minuten hadden de wedstrijd al op slot kunnen doen gooien, maar de Katwijkse keeper was een sta in de weg, en ook liggend bracht hij de nodige redding voor zijn team.
Toch maakte wij de terechte 0-1 en wat waren we goed zeg!.
Manmanman wat een schitterende actie’s en driehoekjes.
En toen….. was er dat snelle kleine ventje van vorige keer en verschalkte Duco 1-1.
Dat was ff een mentaal dingetje, wan t na een paar minuten stonden we opeens 3-1 achter, we waren het helemaal kwijt, wat was dat toch?
We stonden te slapen bij het verdedigen en die 2 doelpunten zijn gewoon weggevertjes.
Alle puntjes weer op de I en Mats zorgde vlak voor rust dat de stand 3-2 stond en zou dit in ons voordeel kunnen gaan werken?
Volgens Katwijkse supporters bleek dit in de kleedkamer wel te merken, er stond natuurlijk veel op het spel.

Tweede helft bleven wij gewoon goed doorvoetballen en het zat er de hele tijd in dat wij de gelijkmaker gingen scoren, maar de afwerking ging niet zoals op de trainingen.
Plots een schot op de paal, als, als , als.
Maar voor als koop je niks, nakkes, nada.
Het had denk ik de nekslag geweest maar zoals ik al aangaf, alles ist vorbei.
De scheids floot af en vreugde en verdriet liggen dan heel dicht bij elkaar.
Als persfotograaf heb ik dit moment al zo vaak gezien bij beslissingswedstrijden, neem ik het waar en fotograferen maar.
Nu, zo dichtbij, kijkend naar die gasten die kapot zaten…
( in de auto terug kreeg ik ook ff een brok in de keel, mogen jullie Rustagh weten)
De emotie zat hoog maar Marcel riep jullie bij elkaar en heeft mooi gezegd wat wij het hele seizoen hebben gedaan en bereikt.
Dus toch maar de handen schudden en de tegenstander feliciteren met het terechte kampioenschap, kijk naar de ranglijst, ze staan bovenaan na 18 wedstrijden.
Nog 1 wedstrijd tegen Foreholte, had voor ons DE FINALE kunnen en misschien wel moeten zijn.
Van Katwijkse kant veel complimenten over jullie spel, ze zagen veel vooruitgang na de wedstrijd thuis tegen hun.
Dat brengt mij op mijn stokpaardje, het trainen.

Na een mislukt begin met de vorige trainer (niet alleen de schuld van de spelers, niet alleen de schuld van de trainer) hebben een paar vaders de koppen bij elkaar gestoken en 2 dagen in de week hun tijd gegeven om jullie beter te maken.
En ik mag zeggen dat dit zeer zeker gebeurd en gelukt is.
Ook de begeleiders geven hun tijd op.
Alleen….. het is wel jammer dat er voor deze zeer belangrijke wedstrijd 7 jongens om wat voor reden dan ook gewoon niet komen trainen, dat kan toch niet als je kampioen kunt worden????
Gedurende het hele seizoen was er een vaste kern die 2x per week kwamen trainen en een vaste kern die 1x of helemaal niet kwamen trainen, dat geeft toch op een gegeven moment irritatie bij zowel spelers, trainers en ook begeleiders.
(Vooral bij het afmelden op het laatste moment, terwijl er duidelijk gecommuniceerd is dat dit niet gepast is)
Zeker als het dan om wisselen gaat, maar ook naar beleving in t spel. (We hebben wel 2 gasten gehad met gebroken ledematen)
Als je dan in de wissel wordt gezet terwijl je geen enkele training overslaat, snap ik dat het moeilijk te begrijpen valt, ikzelf ervaar dit ook zo.
Bij 2x niet trainen, was het niet spelen,(of starten in de basis) zeker niet als je door ziekte niet 2x kon trainen, of je nu mijn zoon bent, jouw zoon is, of de zonen van de begeleiders, gelijke monniken, gelijke kappen.

We hebben een heel leuk team met 2 verschillende type spelers, die vooral willen winnen en die vooral plezier willen hebben.
Voor volgend seizoen gaan er denk ik 2 van ons team naar de B selectie, Bart gaat op ZEKER!!! naar de C selectie.
De C4 heeft wat ik zo begreep ook die type spelers, het zou mijns inziens beter zijn om voor volgend seizoen spelers uit te wisselen met elkaar, de gasten die lekker willen ballen met elkaar en de meer fanatiekelingen ook bij elkaar.
Zo loopt niemand elkaar in de weg en de verschillende opvattingen over het spel, begeleiding, coaching en training zullen dan ook geen irritatie meer opleveren.
Is het seizoen nu mislukt? Ja en Nee, Ja we hadden kampioen kunnen en misschien wel moeten worden, Nee, er is veel geleerd en mooie partijtjes voetbal gespeeld met toch ook veel lol.
En dan die vaders die training gaven en eigenlijk zelf ook stiekem mee wilden doen hahaha, Gerdo, Marcel P, en ik op goal en dan doodsangsten uitstaan als Levi de bal kreeg.
Marcel M die Lucas bijstond in de goal en inschoot en bijstond waar nodig was. Ook Robert Jan heeft zijn inbreng gegeven aan het team als er een paar trainers niet konden, waarvoor dank.
Coen die mooie loop oefeningen had, waar jullie zoveel profijt van hebben gehad,terwijl de meeste het niet eens doorhadden 😉 Philip, Coen en Marcel die de technische en tactische aspecten van het spel overbrachten.
Ikzelf een beetje voor de vrolijke noot, Beter he, rustah, en double XP weekend, zomaar wat gevleugelde uitspraken. De beide Johannessen, of zoals ze beter bekend staan bij ons in de groepspapp, Johan 1 en Johan 2, hebben jullie elke zaterdag bijgestaan en begeleid, vandaar ook dat het woord begeleider is uitgevonden. Uiteindelijk hebben jullie als C3 een heel peloton aan mensen om je heen gehad die het beste met jullie voor hebben gehad.
Oh, brengt me nog op een paar zaken, we zouden nog een partijtje vaders/zonen organiseren.
Kunnen we met zijn allen eerst ontbijten bij Van der Valk, en dan tikken wij jullie helemaal gek!! We zijn wel oud en niet zo snel, ik ken niet eens omdraaien als Milan de bal om mij heen speelt, toch winnen wij!.

Tot slot hebben we nog een afsluiting met BBQ en wat pilsies voor de vaders en/of moeders.
Of wat andere versnaperingen, komt goed.
Voor de gasten lekkere limo haha

Laterrrrr