Katwijk C5- Ter Leede C4

Voor de 2e keer in acht dagen moesten we aantreden in Katwijk. Ditmaal was het de plaatselijke ‘v.v.’ die aan de zegekar geregen zou worden in een echte 6 punten kraker.
De opdracht vooraf in de kleedkamer was luid en duidelijk: WINNEN! De opstelling en het wisselbeleid zouden we vandaag dan ook afstemmen op winst, maar zoals altijd zou iedereen spelen.
Zonder de grieperige Lucas trapten we op het hoofdveld af met Blue in het doel, Berend rechtsback, Pieter en Stef in het hart van de verdediging en Pieter-Bas linksback.
Het middenveld bestond uit Danny, Jarno en Eslam en voorin moesten Koen, Timo en Jeroen voor de doelpunten zorgen.
Na het eerste fluitsignaal van de 77-jarige arbiter (die af en toe enigszins eenzijdig floot en soms weinig contact toestond) lag binnen de minuut de 1-0 achter Blue in het net.
Het was tijd geworden om te ontwaken en te vechten voor elke (kunst)grasspriet. We kregen steeds meer grip op de wedstrijd en in de 20e minuut scoorde Danny de dik verdiende 1-1 met een prachtige lob.
De rest van de eerste helft waren er nog een aantal mogelijkheden aan beide kanten, maar met de inmiddels ingevallen Abel, Jesse, Marko en Pascal gingen we met deze gelijke stand de rust in.
Na een beker limonade stonden we al snel weer op het veld, klaar om de klus te klaren. Uit één van de goede kansen scoorde Koen in de 50e minuut beheerst de 1-2. Wat volgde waren 20 zenuwslopende minuten,
waarin zowel Katwijk als wijzelf nog een aantal kansen kregen op respectievelijk de gelijkmaker en de genadeklap. In de 59e minuut scoorde de uitstekend spelende Jesse de 1-3 en was de genadeklap uitgedeeld.
Professioneel werden de laatste 10 minuten uitgespeeld. Het horloge van de scheidsrechter liep iets sneller dan het mijne, dus in de 69e minuut werd al afgefloten en gingen de punten mee in de tas naar Sassem.
Complimenten aan iedereen voor de inzet en het spel!!! Dit willen Thierry en ik graag ELKE TRAINING EN ELKE WEDSTRIJD zien! J