Katwijk JO11-3 – Ter Leede JO11-1 2-3 (0-0) Moeizame overwinning

(van een onzer verslaggevers)

Op een voor de ouders mooi tijdstip, aftrap 09:30, verzamelden de mannen van JO11-1 om 8.30 in de kantine aan de Roodemolen, alwaar het vertrek zou plaats vinden richting sportpark de Krom, te Katwijk. We zouden gaan spelen tegen de 1e jaars JO11 lichting van Katwijk, een ploeg die was gepromoveerd uit de 4e klasse van de beker. Ondanks het wat latere tijdstip, was het veld de 1e helft nog steeds licht bevroren.

Om 9:30 floot de scheidsrechter voor de aftrap van de wedstrijd. Maarten begon vertrouwd weer in de goal, achterin Martijn, Kaya en Levi. Rein weer op het middenveld en voorin Xavier en Milan. Timo begon deze wedstrijd als wissel. Misschien had het te maken met het veld, of onderschatting, maar de mannen kwamen er niet echt goed in. Overal een stapje te laat, passing onzuiver en duels werden niet gewonnen. Het kwam ook door de opponent, want zij zaten er wel fel bovenop, en lieten blijken dat zij zicht niet makkelijk gewonnen zouden geven. Het regende niet echt kansen de 1e helft en als het al gevaarlijk werd zat er iedere keer een voetje of een ander ledemaat tussen.

Noemenswaardig de 1e helft waren een voorzet van Martijn, waarbij Milan net tekort kwam. Een voorzet van Katwijk die net werd gemist door de spits van Katwijk. Een, naar later zou blijken, terecht afgekeurde goal van Xavier, en een paar kleine mogelijkheden, die de keeper van Katwijk vakkundig naast keek. Nee, het was niet echt om over naar huis te schrijven. Wel goed om te zien was dat de backs iedere keer goed mee op kwamen en zich veelvuldig als hulp aanboden in de opbouw en dat de mannen centraal achterin, Kaya, later Timo, ook goed de gaten dichtliepen als een van beide backs mee was opgekomen.

Omdat de verslaggever van dienst ven naar de kantine was, heeft die de speech van de coaches gemist in de rust, maar de overlevering wil dat zij niet blij waren met het vertoonde spel en de inzet die daar bij hoorde. Er moest uit een ander vaatje getapt gaan worden.

Dit bleek in ieder geval geholpen te hebben, want de 2e helft gingen de mannen van TL voortvarender van start en de Katwijkse keeper had hier aanzienlijk meer te doen. Iets wat gelukkig kwam TL op voorsprong. Xavier wordt aan de zijkant weggestuurd en geeft voor op Kaya, deze schiet tegen de keeper op maar de bal caramboleert via zijn knie toch de goal in, 1-0. De 2-0 laat niet lang op zich wachten, Xavier ontvangt de bal vanuit het middenveld en loopt 1 tegen 1 met de keeper, passeert hem vakkundig en schuift de bal in het lege doel. Na deze stand krijgt de ploeg meer vertrouwen en komen er ook meer grote kansen, maar helaas wil de 3-0 niet vallen. Uit een goede pass van Kaya staat Xavier ineens helemaal vrij voor de keeper en die weet hier wel raad mee en schuift de bal keurig in het net.

Deze voorsprong moet toch over de streep te trekken zijn, echter de ploeg laat Katwijk weer terug in de wedstrijd komen. Eerst een misverstand achterin waar door de spits de bal makkelijk in de goal kan schuiven. En de 2-3 is een mooie, hard geschoten vrije trap van de middenvelder van Katwijk.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Deze moeizame overwinning is dan toch over de streep getrokken. Vraag is nu was TL zo slecht of Katwijk zo goed. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Wedstrijdverslag Katwijk JO10-1