Katwijk JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Een onverwachte overwinning op de Krom

Ter Leede hervatte de competitie na de winterstop met een uitwedstrijd op sportpark de Krom. In de vorige ontmoeting was Katwijk JO9-1 duidelijk de bovenliggende partij en wonnen de Kattukers verdiend. Ook nu weer zette Katwijk vanaf het eerste fluitsignaal veel druk waar Ter Leede maar montjesmaat onderuit kwam. Toch was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Teylingen in de 2de minuut. Keeper Jayden keerde de inzet en de rebound van Tijn werd van de doellijn gekopt. In de 5de minuut de voorsprong voor Ter Leede. Spits Nick verschalkte de keeper met een lob, 0-1. Aan de andere kant kwam Katwijk maar moeizaam door de stugge verdediging met Lars. Zij probeerde daarom met afstandsschoten het doel onder vuur te nemen. Maar met een fabelachtige duik bracht keeper Daan redding. Ruststand 1-0.

Ook in de tweede helft startte Katwijk weer furieus. De verdediging kraakte maar back Sam  onderschepte de bal en lanceerde Nick in de diepte. Zijn inzet verdween tergend langzaam over de doellijn, 0-2 voor Ter Leede in de 25ste minuut van de wedstrijd. Invaller Jason kwam als rechtsback het team versterken versterken waarna Nick de wedstrijd besliste door zijn hattrick te voltooien, 0-3 in de 32ste minuut. Ondanks deze tegenslag bleef Katwijk het proberen en in de allerlaatste minuut werd de eer gered, 1-3. Vanaf de aftrap nam Ter Leede spits Nick nu opeens zijn eigen doel onder vuur. De bal vloog hoog over Mats. Bouwe kon de bal alleen nog stoppen met zijn handen. De vrije trap voor deze handsbal vloog rakelings over het doel waarna de scheidsrechter direct affloot. Eindstand 1-3.

Een onverwachts goed resultaat bij de Nederlands Kampioen West 2 met als uitblinker Man of the Match Bouwe. Volgende wedstrijd een nog grotere uitdaging; op bezoek bij de ongeslagen koploper Rijnsburgse boys. Bij het vorige bezoek incasseerde Ter Leede maar liefst 4 doelpunten in nog geen 10 minuten speeltijd. De enigste ploeg die dit seizoen op dit sportpark wist te winnen was hoofdklasser Noordwijk. Zelfs de huidige koploper van de Hoofdklasse Foreholte ging bij de uien onderuit