Katwijk JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Engeltje op de paal

Een wedstrijd om de tweede plek in de beker op sportpark de Krom. Gastheer was vv Katwijk JO9-1 de winnaars van het Nederlands kampioenschap west II. Deze favoriet begon furieus aan de wedstrijd. In de 5de minuut een afstandsschot van de centrumverdediger van Katwijk over zeker 15 meter. Keeper Sam wist met een uiterste inspanning de bal nog net te raken met zijn vingertoppen en via binnenkant paal had hij de bal klemvast. 4 Minuten later weer een engeltje op paal en keeper Sam voorkwam via deze engel en zijn scheenbeschermer de openingstreffer. Ter Leede beet meer van zich af en middenvelder Daan ging vol enthousiasme voorop in de strijd. De scheidsrechter, af en toe derde coach in het veld, floot hem terecht terug. Toen sloeg het noodlot toe. Invaller Tijm kreeg de bal ongelukkig op zijn pols en moest na 5 minuten het veld alweer verlaten. Zijn vervanger Nick scoorde wel prompt de 0-1 in de 17de minuut bij zijn eerste balcontact. Katwijk ging op zoek naar de gelijkmaker maar vond in keeper Sam hun grootste sta in de weg. Hij ranselde de bal zelfs uit de kruising. Ook Jason en Lars bezweken niet onder de druk. Toch wist Katwijk dan eindelijk het net te vinden 1 minuut voor rust door een weergaloos afstandsschot van Noud. Ondanks deze tegenslag op slag van rust toch nog een dot van een kans voor Daan. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en raakte de bal helaas net niet vol. Zijn schot ging centimeters naast, ruststand 1-1.

lars

De tweede helft begon desastreus voor Ter Leede. Binnen 3 minuten scoorde Jayden van Katwijk de dan verdiende 2-1 voorsprong. Een verkeerde uittrap van de keeper werd meteen afgestraft en resulteerde in 3-1. In deze fase leek Ter Leede rijp voor de slachtbank. Bouwe kon de stormvloed aan oranje hemden niet meer stoppen. De Katwijk coach spoorde zijn ploeg aan om aan het doelsaldo te werken want die kon wel eens bepalend zijn in de strijd tegen koploper Foreholte. Deze tactiek bood echter zeeën aan ruimte voor de Ter Leede voorwaartsen. In de 36ste minuut omspeelde Nick zelfs de keeper. Maar helaas was de hoek voor het lege doel net te klein. 2 Minuten later een pass van Mats waarmee Nick weer oog in oog stond met de kattukse keeper. Deze werd weer omspeeld maar zijn inzet werd gestopt door een ultieme sliding van zijn directe tegenstander. In de laatste minuut de aansluitingstreffer voor Ter Leede. Al hadden we hierbij wel de hulp van de Katwijkse keeper die de scherpe corner met twee handen in zijn doel ranselde, 3-2. Nog 1 minuut speeltijd om misschien een gelijkspel uit het vuur te slepen maar de krachten waren op en de derde coach floot voor het einde, 3-2

Promotie naar de hoofdklasse wordt nu wel erg moeilijk in de twee resterende wedstrijden. Niet alleen vanwege het feit dat we nog op bezoek moeten bij de koploper maar vooral ook omdat de gebroken pols van Tijn dan zeker nog niet hersteld is. De Catenaccio tactiek van Ter Leede leek vandaag lang stand te houden tegen het totaal voetbal van de Hollands school uit Katwijk. De bezoekende scout van ADO omschreef Ter Leede zelfs als een ploeg die voetbalde naar zijn mogelijkheden.  Het Algemeen Dagblad sprak juist over het nieuwe realismeverdedigen mag weer! Het wedstrijd verloop vanuit katwijks oogpunt kan de lezer vinden op: http://www.vvkatwijk.nl/index.php?page=199&sid=1