Katwijk MO 11-2 vs Ter Leede MO 11-1 0-4 ( 0-1 )

Zo dat was me weer een vroegertje afgelopen zaterdag. De girls moesten uit tegen Katwijk en dat om 8.30 uur. Dit houdt in 7.30 uur richting de kantine! Uw verslaggever heeft een van 9 tot 5 baantje, dus voor hem erg vroeg. Tel daarbij op het mindere weer van die ochtend en je hebt een ietwat chagrijnige  voetbalvader. Overigens werd dat binnen 5 minuten omgedraaid, want zo veel lachende meiden om je heen met heel veel zin om te voetballen en de mondhoeken gaan vanzelf omhoog. Vandaag een andere opstelling. Merle Marie en Valerie hebben afscheid genomen van het team. Dit komt omdat zij 8 zijn en dat is net even te jong voor onder de 10.  Nu spelen zij tussen leeftijdsgenootjes ( jongens en meiden ) en waarschijnlijk zit daar ook een heus MO -9 -1 team aan te komen.  Meiden bedankt tot zover en wie weet straks bij de Ter Ladies in 1 team!

Coach Remco was verhinderd maar gelukkig was Erik er om zijn coaching waar te nemen. En we weten uit ervaring dat hij dat met verve doet. Doordat we afscheid hebben genomen van de twee meiden hebben we nu 1 wissel. En gezien de weersomstandigheden was het ook beter om lekker in het veld te bewegen.  Katwijk had tot vandaag ook 1 gewonnen 1 verloren. Dus op weg naar een spannende pot.

Vanaf de aftrap trokken de rood gelen ten aanval. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de oranjehemden. Zonder dat dit tot echte kansen leidden. Net als vorige week zie je dat de trainingen zijn vruchten afwerpt. Want het  veld werd mooi groot gehouden en er werd goed overgespeeld. Niet alle ballen kwamen aan maar toch er zit progressie in. En enorme spelvreugde.  Na een minuut of tien onze eerste echte kans. Amy ging op de keeper af maar die stopte de bal via de paal. Corner. Tijd om de eerste wissel door te voeren., Maud er uit en Lotus erin. Amy ging zelf achter de bal staan en gaf de corner voor. En wie stond daar? Lotus! Ze ramde het leder in het dak van het doel. Een prachtige 0-1 door de gouden wissel van Erik! Na de voorsprong bleef het spelbeeld hetzelfde. Ter Leede het balbezit zonder echt grote kansen en Katwijk af en toe een vlijmscherpe counter. Overigens beschikte de tegenstander over 4 wissels. De enthousiaste coach riep om de zoveel tijd vier namen op van zijn briefje en binnen mum van tijd was er door gewisseld. Een strakke regie derhalve! Na 25 minuten was het tijd voor de limo.

We bleven lekker langs het lijntje want heen en weer naar de kantine was net even te ver. Dat bleek ook wel want na een korte break gingen de meiden weer aan de slag.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Overigens is Katwijk een leuke mengelmoes van grote en kleine meiden waar veel pit in zat. En dit onder begeleiding van sympathieke coach. Na een minuut of 5 was daar de eerste grote kans in de tweede helft. Volgens mij was het Eline die alleen op de keepster afging maar helaas ging de bal rakelings naast. Niet lang daarna een corner. De bal bleef een beetje hangen voor de goal en het was Silke die de bal er in schoot. 0-2! Daarna werd de slot op de deur gedaan door de meiden achterin.  Sara, Ella en Lotus pareerde iedere mogelijkheid en Amy ( die inmiddels plaats had genomen in het doel )  moest nog 1 keer haar voet tegen de bal zetten, maar voor de rest was het rustig. Maud zag halverwege de tweede helft Eline vrij lopen en gaf een spijtende pass . Net als even na de rust ging zij weer alleen op de keepster af. Maar nu koos zij voor de andere hoek en de 0-3 was een feit. De 0-4 vlak voor tijd kwam weer op naam van Lotus. Een afvallende corner kwam voor haar voeten en ze ramde met een streep tegen de touwen. Een mooi verdiende 3 punter..

Drie wedstrijden ver 1 verloren 2 gewonnen. Volgende week een echte bollenderby op het programma. Het FC Lisse komt onze kant op. Zij staan net onder ons dus het mes moet tussen de glimlachende tanden!