Kees Luijk en Jan Udema ontvangen diamant in gouden speld

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) hebben Kees Luijk en Jan Udema een diamant gekregen in de gouden speld die ze al eerder toegekend kregen.

Kees Luijk is al bijna zijn hele leven lid van de vereniging en hij nam tijdens de ALV na 27 (!) jaar afscheid als bestuurslid accommodatie. Na zijn voetbalcarrière, waarin hij ook nog even het eerste elftal haalde, werd Kees door de toenmalige voorzitter Wim van Ginhoven gevraagd om lid te worden van de bouwcommissie voor de nieuwbouw van het complex aan de Roodemolen. Dat is nu ruim 27 jaar geleden. Na de voltooiing van de nieuwbouw werd Kees bestuurslid accommodatie wat hij tot de afgelopen week was. Enkele jaren geleden kreeg Kees tijdens een ALV al een gouden speld toegekend voor zijn verdiensten voor de vereniging. Daarna ging Kees verder met zijn rol als bestuurslid accommodatie en was daar werkelijk dag en nacht mee bezig. Op technisch gebied waren er in de accommodatie geen geheimen voor Kees. Hij kende alle stenen bijna persoonlijk en mede dankzij Kees verkeert de nu 27-jarige accommodatie nog steeds in perfecte staat van onderhoud! Zijn laatste grote projecten waren het vervangen van de warmwaterinstallatie (komende weken wordt dat voltooid) en de verbouwing van de bestuurskamer/het sponsorhome.

Nu, na 27 jaar, vond Kees het tijd om een stapje terug te doen en terug te treden als bestuurslid. We zullen op zoek moeten naar een vervanger, maar dat zal niet meevallen. Kees heeft zelf aangegeven dat hij niet weg is bij de vereniging en hand en hand-en-spandiensten wil blijven verlenen. Een dag na de ALV was Kees alweer bezig met de omgevallen lichtmast op veld acht.

Gezien zijn enorme verdiensten voor de vereniging is de gouden speld met diamant meer dan terecht!

Ook Jan Udema kreeg afgelopen ALV een diamant in zijn gouden speld. Jan is ongeveer 25 jaar geleden overgekomen van GWS naar Ter Leede en was al snel secretaris van de vereniging. Deze functie heeft hij jarenlang bekleed en daarnaast was Jan zeer actief in de kantinecommissie en vulde her en der tal van gaten op. Ook Jan kreeg al enkele jaren geleden een gouden speld voor alles wat hij deed voor de club. Nadat Jan afscheid nam van de bestuursfunctie als secretaris bleef Jan (vooral) actief in de organisatie van de Kantine. Met zijn oog voor detail was hij daarbij van grote waarde. Afgelopen zomer heeft Jan afscheid genomen van zijn rol in de Kantinecommissie en gaf aan dat hij enkele maanden niet op de vereniging zou komen om “af te kicken”. Dat heeft hij hooguit enkele dagen volgehouden. Jan was en bleef actief, nu ook alweer enige jaren bij het accommodatieteam, op de achtergrond actief rondom de kantine en schroomt niet om tal van andere zaken op te pakken. Al met al heeft ook Jan de diamant in zijn gouden speld meer dan verdiend.

Leden zoals Kees en Jan zijn onschatbare waarde voor onze vereniging en een mooi voorbeeld voor anderen!

Namens het bestuur,

Kees de Lange, voorzitter.