Kerstrollades deel 2: Nu goed nieuws

Vorige week moest ik helaas mededelen dat we dit jaar geen geld vrij kunnen maken om alle vrijwilligers de traditionele kerstrollade aan te bieden.

Ik heb nu beter nieuws, eigenlijk nieuws waar een aantal bestuursleden waaronder ik, even stil van werden.

Afgelopen dinsdagavond benaderde Joey van de Berg mij. Hij had het stukje over de rollades op de site gelezen, snapte dat het door de financiële situatie niet door kon gaan, maar bood aan hier iets aan te doen. Hij wilde een echt substantieel deel van de maandelijkse vergoeding die hij krijgt als speler van de A-selectie ter beschikking stellen om de vrijwilligers toch de kerstrollade te geven dit jaar. Toen ik hem hier de volgende dag over sprak zei hij dat hij weet hoeveel er door de vrijwilligers gedaan wordt, vaak onzichtbaar achter de schermen, zoals bijvoorbeeld de accommodatiecommissie en hoeveel tijd er door al de vrijwilligers in de club gestoken wordt. En dat er dankzij al die vrijwilligers op zaterdag door iedereen gevoetbald kan worden. “Ter Leede is mijn club, ik heb er mijn hele leven gevoetbald en ik wil nu iets terug doen” besloot Joey ons gesprek.

Daar word je toch even stil van! We kunnen nu dankzij Joey toch de traditie in stand houden en iedereen nog voor de kerstdagen de rollade geven. We zijn meteen hard aan het werk gegaan om iets waarvoor we normaal gesproken een week of vier voorbereiding voor nodig hebben, nu binnen een week te regelen. (Ook hier steken veel vrijwilligers weer heel veel tijd in).

Het gaat ons lukken om alle vrijwilligers op zaterdag 19 december aanstaande van 10.00 tot 12.00 uur de gelegenheid te geven om hun dik verdiende rollade af te laten halen bij het clubhuis. Als alles goed gaat krijgt iedere vrijwilliger ergens begin volgende week een persoonlijke e-mail met de brief over de rollade en in de mail zullen we de (corona-) spelregels ook nog even aanhalen.

Gaat nu alles goed? Nee ik weet echt zeker dat er nu door de enorme tijdsdruk dingen fout gaan, ik weet bijvoorbeeld zeker dat er vrijwilligers zijn die door een of andere vergissing, een simpele typefout in het e-mailadres bijvoorbeeld, de mail niet zullen krijgen. Daarvoor nu alvast mijn excuses maar schroom dan niet om zaterdag toch gewoon langs te komen. We herstellen dan direct onze fout. U krijgt de rollade en we brengen meteen onze administratie op orde. Indien nodig komt er binnenkort nog aanvullende informatie op de site. In ieder geval kunt u zaterdag 19 december tussen 10.00 en 12.00 uur, dankzij Joey toch de kerstrollade ophalen. Ze zijn direct besteld en worden volgende week vrijdag bij ons afgeleverd.

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u me altijd even mailen.

Kees de Lange

Voorzitter