KNVB-bekerwedstrijd Ter Leede – Hoogezand

VERSLAG TOTO KNVB-beker 1e kwalificatieronde TER LEEDE – HOOGEZAND

Zaterdag 29-08-2020 15.00 uur

MOOIE WINST OP HET GRONINGSE HOOGEZAND, OP NAAR DE TWEEDE RONDE

Tegen Hoogezand verwierf  Ter Leede zich al vrij snel een handvol kansen, pas de vijfde werd benut, maar kort erop scoorde Robert Steemers zijn eerste van de twee, Ter Leede ging met 3-0 naar de kleedkamer en na de pauze scoorde Yassin Kaabouni zijn tweede en in de 55e minuut maakte Sohaib Echahbouni er 5-0 van. Daarna vond de thuisploeg het kennelijk wel best en wist Hoogezand de stand met twee treffers draaglijker te maken waarna Luc de Kruijs met zijn eerste echte officiële treffer voor Roodgeel de eindstand op 6-2 bepaalde. Een aardige wedstrijd, veel kansen, veel treffers en eindelijk een roodgele winst en dat is veel beter dan de 1-4 bekerzeperd van vorig jaar tegen Fortuna Wormerveer, weet u nog?

Nu volgt de tweede ronde voor Ter Leede al in oktober.

Met Clé Vos de Mooij voor de geblesseerde Michael Bekkers en ook zonder de eveneens gekwetste Joey van den Berg trok de thuisploeg direct ten aanval na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter  Frank  de Winter, die overigens vorig jaar ook DOVO – Ter Leede leidde. De eerste kansen waren aan spitsen Lulinho Martins en Yassin Kaabouni nog niet besteed, ook omdat ze graag zelf wilden scoren, maar in de tiende minuut benutte de laatstgenoemde de rebound na een schot van Jordly Petronia en zette Ter Leede op voorsprong. Twee minuten later was het raak voor Robert Steemers, maar daarna stokte de productie, hoewel de kansen voor uitbreiding ruimschoots aanwezig waren, zeker omdat onze buitenspelers zeer regelmatig de verdedigers van Hoogezand hun hielen lieten zien. Ook middenvelder Mike van den Steenhoven wist in de 22e minuut net niet te scoren en vijf minuten later zette onze Ter- Leede-omroepster de muziek al aan, maar Kaabouni schoot na een mooie dieptepass toch echt in het zijnet.

Hoogeveen kreeg kort daarop na een foute pass van Robert een kansje, maar Clé pakte de inzet van spits Peter van Son bekwaam. Twee minuten voor de rust zagen we dan weer een mooie actie van Kaabouni op links en zijn assist werd door Steemers bekwaam afgerond, 3-0.

Na de rust nam Sohaib Echahbouni de plek van Van den Steenhoven op het middenveld in  naast Steven Wajer en Feyo Glim en hij deed dat met verve en even later kwamen ook Tom Kroon de goed spelende Daan Walraven en Thijs Haarman Robert Steemers vervangen. Thijs leverde vrijwel meteen een leuk passje op Martins af, maar diens  schot verdween in het zijnet.

Het stond toen overigens al 5-0, want in de 52e minuut zagen we dat Lulinho Martins na een mooie actie op rechts de bal perfect teruglegde op Kaabouni die zoals eerder gezegd zijn tweede maakte en drie minuten later soleert Kaabouni op links door de defensie, zet voor en stelt Sohaib in staat om er 5-0 van te maken.

Na de 70e minuut laat de thuisploeg de teugels vieren en kan Heine Uuldriks na een foutje op rechts voor Hoogezand tegenscoren en tot ergernis van publiek en staf weet Justin Slor in de 84e minuut met een mooie kopbal doelman Vos de Mooij zelfs voor de tweede maal te passeren. Dat vindt Martins te gek en een minuut voor tijd trekt hij de bal weer mooi terug en kan Luc de Kruijs met rechts de zesde voor Ter Leede maken.

Precies op tijd fluit scheidsrechter Frank de Winter af, kan Hoogezand de verre reis naar het Noorden aanvaarden en zit Ter Leede in de volgende ronde. Dat wordt uit tegen Excelsior Maassluis op dinsdag 6 oktober al.

Maar eerst de volgende wedstrijd, de competitie-ouverture thuis tegen Sportlust ’46.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Dirk Hoekstra, Daan Walraven (64’ Tom Kroon), Mounir Darrazi, Jordly Petronia, Steven Wajer (74’ Luc de Kruijs), Mike van den Steenhoven (46’ Sohaib Echahbouni), Feyo Glim ©, Robert Steemers, Lulinho Martins, Yassin Kaabouni (’81 Noah Marti)

Opstelling Hoogezand: Teun Hoekstra, Patrick Johannes Jr, Junior Vos © (56’Michiel Smit), Robert Hamming, Felipe Marcal Pinheiro (59’ Jules Anakotta), Justin Slor, Peter van Son, Jimmy Anakotta, Ruben Wolthuis (56’ Sebastiaan Wollinga), K.M. Oldenburger, Heine Uuldriks

Scheidsrechter: Frank de Winter

Assistent-scheidsrechter: Nicolet Bakker en Ricardo Pieterse