Koninklijke onderscheiding Irene Castel

Irene Castel geridderd.

(Fotograaf Nikki Castel)

Eindelijk was het dan zover. Afgelopen zaterdag 25 juni is onze trouwe Ter Leede vrijwilliger Irene Castel geridderd en benoemd tot LID IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU. Het lintje is uitgereikt in Badhoevedorp door de Burgermeester van Haarlemmermeer, op een locatie van de scouting.

Irene was totaal verrast toen een grote groep gezins- en familieleden, vrienden en clubgenoten het terrein van de scouting binnen kwamen lopen onder aanvoering van de burgermeester.

De voorbereidingen van dit evenement zijn al in september vorig jaar begonnen.

Het eerste initiatief kwam vanuit de scoutinggroep LBP in Badhoevedorp vooral vanwege het feit dat Irene inmiddels ruim 50 jaar lid is van deze  scoutinggroep waarvan vele jaren als leidster en voorzitter.

Maar daarnaast niet alleen veel vrijwilligerswerk bij de scouting, maar ook bij het bloemencorso, EHBO en andere klussen en natuurlijk haar vrijwilligerswerk bij Ter Leede, gedurende al vele jaren.

Ook aan Ter Leede werd gevraagd om de voordracht met woord en daad te steunen waarom Ter Leede vindt dat Irene een lintje verdient. En daar verleenden we natuurlijk graag onze medewerking aan.

De Ter Leede bijdrage is terug te lezen door te klikken op bijlage.

Samengevat: Irene deed/doet ook voor Ter Leede heel veel vrijwilligerswerk, gemotiveerd en met heel veel energie, al vele jaren.

(Irene houdt al haar levenlang van erg veel smarties eten, aldus het toegezongen lied)

Alhoewel Irene graag achter de schermen haar ding doet en niet graag op de voorgrond treedt, is dit afgelopen zaterdag niet gelukt en is dit lintje terecht een passelijke “beloning” voor haar vele vrijwilligerswerk gedurende vele jaren.

Namens heel v.v. Ter Leede van harte gefeliciteerd.