Kort verslag ACV – Ter Leede

KORT VERSLAG ACV – TER LEEDE

Zaterdag 21 januari 2023 14.30 uur

ZWAARBEVOCHTEN GELIJKSPEL VAN TER LEEDE MET EEN TUMULTUEUS SLOT

Op Sportpark Catawiki in Assen is Ter Leede erin geslaagd om tegen de toen nog koploper ACV met 2-2 gelijk te spelen. In de rust stond Roodgeel zelfs met 0-2 voor omdat de thuisclub een viertal kansen niet wist te benutten en Ter Leede wel efficiënt was in de afwerking. In de elfde minuut verraste Marc de Kruijs aanvoerder/doelman Luca Prijic met een schot van zo’n achttien meter. Het doelpunt van Giovanni Zwikstra kort hierop werd wegens een handsbal afgekeurd. Nadat doelman Prijic een half uur later tegen Mike van den Steenhoven in de fout ging, mocht aanvoerder Tomas Arroyo met een penalty de stand op 0-2 brengen.

Ondanks een hoog tempo,  verwoede pogingen en een overwicht van ACV bleef deze stand bijna een uur gehandhaafd, maar toen schoot Gijs Jasper via het been van doelman Mark de Vries de aansluitingstreffer binnen en in de 64e minuut tekende Giovanni Zwikstra met een mooi schot de gelijkmaker aan.

De thuisploeg wilde uiteraard meer en het uitblijven van de winnende treffer zorgde kennelijk voor zoveel irritatie dat de ploeg meerdere forse overtredingen beging op onder anderen Wesley Goeman, Mike van den Steenhoven, Rowdy van der Putten met als dieptepunt die op Bart van der Weijden in de extra tijd wat een directe rode kaart opleverde voor de nog maar net ingevallen Arjen Hagenau, waarna enkele minuten later ook de al gewisselde Zwikstra rood kreeg. Helaas werd tijdens deze “clash” ook onze centrale verdediger Ziad Ouled Haj M’hand eruit gestuurd.

Zo incasseert Ter Leede wel een punt, maar dus ook een rode kaart en door de winst van Urk en Volendam zakt het naar de zestiende plek.

Volgende week thuis tegen Excelsior ’31 volgt weer een belangrijke wedstrijd.

Opstelling ACV: Luca Prijic © (41’ geel), Jaap van Dijken, Pascal Huser, Gijs Jasper, Niels Grevink (55’ geel, 68’ Boy Spijkerman), Justin Mulder (88’ geel), Giovanni Zwikstra ( ‘90+6 rood, 83’ Arjen Hagenaau ’90 rood), Tapmahoe Sopacua, Steijn Strijker  (2’ geel, 83’ Lars Dijk), Enver Spijodic, Mohamed Yassine Abouzraa

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Ziad Ouled Haj M’hand (‘90 + 6 rood), Lucas Leverland, Wesley Goeman (77’ geel), Tim Bloemendaal,  Mike van den Steenhoven (78’ Steven Wajer), Luc de Kruijs (64’ Bart van der Weijden), Rowdy van der Putten (85’ Melvin van Stijn), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Thijs Dogterom

Assistent-scheidsrechter: Maarten Bolwerk en Nick Oppedijk

(Met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld)