Dinsdag 30-01-2018 20.00 uur

Scheidsrechter: A.M. Ebink

TER LEEDE DOOR NAAR DE VIERDE RONDE

Ter Leede startte enigszins gewijzigd: de backposities werden ingenomen door August Sonha op rechts en Samih Mouchih op links, Jonathan Robertson stond op het middenveld met Ian van Otterlo en Jesse Dingjan en voorin speelde Joey van den Berg op negen met rechts en links Jeffrey Bok en Marc de Kruijs op hun vertrouwde stek. Rob Zandbergen was aanvoerder en Mike Boelee keek vanaf de bank met Oussama Siali,  Toon Zwetsloot, Ben van der Lans  en Pieter Vis toe of alles wel goed ging.

Monster met als aanvoerder de bekende en ervaren Jan-Paul Saijs in de gelederen liet wel het initiatief aan de thuisploeg, maar probeerde Ter Leede zo kort mogelijk te dekken en dat lukt de Monstenaren aardig. Pas in de tiende minuut lost Jeffrey het eerste schot, even later scoort aanvoerder Zandbergen na een vrije trap van links, maar ziet zijn treffer afgekeurd.

Het eerste doelpunt valt in de 22e minuut: na een mooie combinatie van Jesse en Ian legt de laatste de bal van de achterlijn terug en de inlopende Marc de Kruijs scoort inlopend hard en laag zijn eerste treffer. Na een schot van Ian in de 24e minuut op de buitenkant paal en een kans voor Jeffrey Bok in de 37e in de zestien,  valt de 2-0 door een mooi schot van Jonathan Robertsdon twee minuten later. Een grote kans op 3-0 laat Ian drie minuten voor tijd liggen doordat hij overschiet. Hij ontving de bal uit de rebound nadat de keeper van Monster de inzet van Joey van den Berg nog had weten te blokken.

Vier minuten na de rust schiet Marc net naast, maar is het centrumspits Jordy van Maanen die tegen de verwachting in de 2-1 kan scoren, mede omdat scheidsrechter na een overduidelijke overtreding op Marc de Kruijs laat doorspelen en Ter Leede daar kennelijk niet op bedacht is.

Met Oussama Siali en Ben van der Lans in de 62e minuut voor Rob Zandbergen en Ian van Otterlo gaat Ter Leede verder en drie minuten later neemt Joey een mooie pass in de zestien prima aan, maar loopt de doelman hem in de rug en benut Jeffrey Bok de toegekende penalty, staat het 3-1 en na een prima actie binnendoor scoort Marc met een hard schot in het dak van het doel zijn tweede.

Of het door verslapte aandacht achterin komt weet ik niet, maar ook Jordy van Maanen weet zijn tweede te scoren en de 4-2 wordt ook de eindstand omdat Jeffrey Bok een kans in de 86e minuut uit een corner niet benut.

Ter Leede verslaat een Monster dat dit keer beter weerwerk biedt dan de vorige keer en gaat de vierde ronde in, jawel, weer tegen Sportclub Feyenoord (uit), voor de vijfde keer in korte tijd dacht ik.

Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen.