KORT VERSLAG KNVB-BEKER kwalificatieronde 1

HERCULES – TER LEEDE zaterdag 13-08-2022 17.00 uur

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

TER LEEDE IS ALWEER UITGEBEKERD

De KNVB-beker en Ter Leede, dat is al enige jaren een ongelukkig huwelijk. Eigenlijk gaat het in het voorspel al mis. Vorig jaar werd nog wel JOS Watergraafsmeer in de eerste ronde met 5-1 verslagen – waarna in de tweede ronde ongelukkig verloren werd van Unitas – nu vliegt Ter Leede er tegen de Utrechtse halfgoden met dezelfde cijfers uit.

Met enige weemoed denken we aan de tijden dat Roodgeel thuis Jong Ajax ontving, het Groningen van Ron Jans tot wanhoop dreef, op 11 augustus 2000 Telstar tot woede van trainer Simon Kistemaker met 1-2 versloeg door doelpunten van Hicham Rbii en Erwin Beltman en pas in de knock-outfase met eveneens 1-2 werd uitgeschakeld door Fortuna Sittard met als hoogtepunt de boogbal van Pim Langeveld over international- doelman Ruud Hesp heen in de 42e minuut …..

Terug naar het heden. Ter Leede speelde nu met Melvin van Stijn in de spits omdat Rowdy van Putten niet inzetbaar was en met Stijn van Biezen op het middenveld naast Mike van den Steenhoven en Luc de Kruijs. De thuisploeg  was iets sterker, kreeg wat kansen en in de 16e minuut scoorde Oussama Lahri uit een assist van Dirk Homoet de 1-0. Het antwoord van Ter Leede kwam in de 23e minuut met een schitterend schot van Bart van der Weijden die doelman Vonk alleen maar in het net hoorde vliegen. In de 40e minuut floot scheidsrechter Mike de Bruijn, die volgens RTV Utrecht verslaggever Geert Lommers uitermate zwak leidde,  voor een lichte overtreding in de zestien van linksback Oscar Minnaard en kon Hercules op 2-1 komen, maar Mark de Vries keerde de penalty van Tim Waterink. Toch gingen de ploegen rusten met een 2-1 voorsprong, door de uitstekende vrije trap van weer Oussama Lahri nadat aanvoerder Tomas Arroyo in de extra tijd met rood moest vertrekken wegens het ongeoorloofd ontnemen van een scoringskans.

Met tien man in de tweede helft werd het een te moeilijke opdracht voor Ter Leede. De thuisploeg domineerde en scoorde nog driemaal: Rogier Benschop de 3-1 in de 63e en de 5-1 in de 71e minuut en Dirk Homoet met een mooi afstandsschot de 4-1 in minuut 71.

In de tweede helft waren overigens Daniël Abbink, Steven Wajer erin gekomen voor Oscar Abbink en Melvin van Stijn en in de 78e minuut kwamen ook nog Joël van de Graaf, Benjamin van Aken en Noah Marti erin. Toen de laatstgenoemde een forse trap kreeg van een tegenstander kwam Ger Oudshoorn het veld in om hem te verzorgen, maar kreeg daarna ook rood omdat hij de scheidsrechter iets vroeg over uitblijvende kaarten. Een bizar moment.

Dat je verliest van een sterke tegenstander, die maar net de promotie naar de Tweede Divisie miste, is geen schande, maar de manier waarop het gebeurde geeft toch een bittere nasmaak.

Volgende week weer een zware partij: de eerste competitiewedstrijd uit tegen het Veenendaalse GVVV, de afgedaalde tweededivisionist die natuurlijk weer graag omhoog wil.