KORT VERSLAG OEFENWEDSTRIJD RIJNSBURGSE BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 1 augustus 2020 14.30 uur

Scheidsrechter Gert Keijl (Heerde)

AARDIGE OEFENPARTIJ VAN TER LEEDE OP DE MIDDELMORS

Vorig jaar werd het 3-3 op de Roodemolen, nu trok coach Wisman in zijn tweede  – of eigenlijk vijfde – jaar voor Rijnsburgse Boys met 3-1 aan het langste eind. Zijn team was duidelijk beter op elkaar ingespeeld daar waar het voor de 23 spelers van Steef Roodakkers echt wennen aan elkaar was. De eerste helft bleef de verdediging van Roodgeel behoudens een slipper in de vijfde minuut aardig op de been, de tweede helft van het geheel nieuwe team was de organisatie achterin veel vaker weg, maar was de voorhoede gevaarlijker, ook al omdat er meer ruimte kwam op het prima bespeelbare natuurgrasveld. Het publiek kon op gepaste afstand van elkaar genieten van een aardige ouverture op de Middelmors waarin het thuisteam duidelijk liet zien dat het verder was en en elkaar makkelijker vond.

Eerst maar even de opstellingen, vooral om kennis te maken. Ter Leede startte met Michael Bekkers in het doel en in zijn achterhoede stonden Daan Walraven (ex WV-HEDW) en Ruben Hoyer rechts- en linksback en vormden Dirk Hoekstra en Tom Kroon het centrum. Ben van der Lans was afwezig wegens last aan een oude voetblessure, Tomas Arroyo was er wel, maar zat aan de kant op zijn stoeltje met een onwillige knie. Jordly Petronia, net terug van vakantie, stond niet op de spelerslijst.

Het middenveld werd gevormd door Feyo Glim (ex De Dijk), Mike vd Steenhoven (ex AFC), en op links Sami Mouchih, in de voorhoede was Noah Marti centrumspits met links van hem aanvoerder Robert Steemers en op rechts Joey van den Berg die veelvuldig met Noah wisselde. Het team dat de tweede helft zou spelen zat braaf op afstand langs het veld zijn beurt af te wachten en werd zo’n twintig minuten voor tijd door Rini Blankespoor meegenomen om in te lopen.

Rijnsburg koos voor een basisteam en begon de tweede helft met slechts drie wissels. Rob Zandbergen zagen we als linksback acteren, Ian van Otterlo kwam er de tweede helft in. Rob speelde degelijk, Ian was niet opvallend, maar zorgde er mede met anderen voor dat het tempo van de uien de tweede helft beduidend hoger lag, wat soms voor chaotische taferelen bij Ter Leede achterin zorgde.

En dan de wedstrijd. Op zich, ik schreef het al, stond het achterin bij Ter Leede goed, ook al omdat de gasten het lage tempo goed konden bijbenen, maar al in de vijfde minuut zorgde enig concentratieverlies bij Roodgeel en een vloeiende aanval van Rijnsburg met één-twee door het midden  voor de 1-0 van Marc Magan.

Robert Steemers antwoordde namens Ter Leede in de negende minuut met een mooie vrije trap die door doelman Bradly van der Meer stijlvol uit de rechterbovenhoek werd geplukt, Feyo Glim nam een minuut later een corner op rechts en merkte toen zeker dat hij geen goed schoeisel aanhad en wisselde dat even later, Mike van den Steenhoven beging een behoorlijke overtreding op Bram Ros, in deze periode was het aan beide zijden aftasten, waarbij de thuisploeg het initiatief en het betere spel had. Op het middenveld links bleef Sami Mouchih heel handig op de been en in de 32e minuut zagen we nog hoe Dirk op rechts met een mooie sliding de bal veroverde. Tot de rust gebeurde er niet meer zoveel. In de rust zagen we overigens dat Michael Bekkers zich bij Cle verontschuldigde omdat hij bij het inschieten de bal tot driemaal loepzuiver en onhoudbaar in de bovenhoek knalde.

In de tweede helft een geheel ander Ter Leede. Cle Vos de Mooy in doel, in het centrum Tomas de Louw en Sohaib Echahbouni, Benjamin van Aken rechts- en Mounir Darazzi linksback. Op het middenveld Thijs Haarman (ex-Kon.HFC), Steven Wajer en op links Luc de Kruijs, voorin was Mike Bekooy (ex-FC Boshuizen) centrumspits, met rechts van hem Lulinho Martins ( ex-VVSB) en Yassin Sbaai (FC Rijnvogels) als rechterspits. Tot een blessure aan de linkerknie toonde Bekooy zich een (kop)sterke en actieve aanvaller en balafpakker en viel Sbaai op met zijn snelle balbehandeling.

In de tweede helft drongen de Boys direct aan. Het begon met een schotje van Ian van Otterlo, maar in de 49e minuut zorgde een slimme assist van Jeffrey Jongeneelen voor de 2-0 van Furgill Zeldenrust en twee minuten later werd het zelfs 3-0 toen een moeilijk terugspeelbal Cle Vos de Mooy zo in de problemen bracht dat hij de bal tegen Dani van der Moot schoot die daardoor gemakkelijk kon scoren.

Hierna wist Rijnsburg het doel weliswaar niet meer te vinden, maar het had Ter Leede toch geruime tijd ‘liggen’ en we zagen regelmatig een soort paniek bij Ter Leede in de verdediging. Een pluspunt was dat voorin beter marcheerde met een mooi aanval van Ter Leede in de 58e minuut die niets opleverde omdat de op links uitgeweken Bekooy te hoog voorgaf.

In de 60e minuut paste Wisman nog vier wissels toe en kreeg Mike Bekooy drie minuten later een prachtige kans na een foutje van Ian, maar kon de doelman net redden en schoot Lulinho Martins in het zijnet. In de tachtigste minuut deed Martins het beter toen hij na stevig storen van Bekooy en een volgende aardige aanval onder de doelman zijn eerste goal voor Ter Leede scoorde. Kort hiervoor was Daan Walraven er overigens weer ingekomen voor de geblesseerde Tomas de Louw.

Ondanks gevaarlijke acties van linkerspits Delano Asante – zoals zijn schot binnenkant paal –  kwam er geen verandering meer in de stand en exact na negentig minuten blies scheidsrechter Keijl af en had Ter Leede er zijn eerste wedstrijd op zitten. Op naar de volgende, eerst aanstaande dinsdag Onder -23 uit tegen FC Lisse O-23 en dan zaterdag thuis tegen FC Boshuizen.