Ter Leede – ARC (vrs) 21-11-2015

KORT VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – ARC

Na de minuut stilte wegens de gebeurtenissen in Parijs was het ARC dat het beste van het spel had. Het kwam in de 16e minuut na een aanval op rechts op voorsprong doordat de nummer 10 zijn man uitkapte en de 0-1 binnenschoot en slechts enkele minuten later werd het 0-2 door een droog schot van de rand zestien.

In de 20e minuut had Ter Leede al tegen kunnen scoren, maar Jonathan Robertson miste de gave voorzet van rechts van Mike Boelee totaal; in de 38e minuut maakte hij uit een corner van links dan toch de 1-2, of was het een speler van ARC die de bal zelf in het doel werkte? Iets eerder had een aardige ’Robben-dribble’ met mooie kaats en een daaropvolgend schot van Selmo geen doelpunt opgeleverd. In de 42e minuut kwam Mark de Kruijs voor hem in de plaats na een min of meer gedwongen wissel omdat hij zich niet kon beheersen na irritant gedrag/spelbederf van een ARC-speler.

Na de rust maakten Tom van Egmond en doelman Nick van der Wiel hun opwachting en zij speelden een goede wedstrijd en dat deed ook linksback Justin Lopes, maar het was vooral Mark de Kruijs die de show stal, het als linkerspits heel goed kon vinden met Thierry van der Kooye en een plaag werd voor de aanvoerder/rechtsback van ARC, hij poortte hem zelfs een keer. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Ter Leede in de 56e minuut door Thierry op gelijke hoogte kwam.

In die periode verwachtte iedereen dat Ter Leede erop en erover zou gaan, maar het was toch ARC dat in de 69e minuut na een slim overstapje en een geplaatst schot weer op voorsprong kwam. Even daarvoor had trainer Wisman drie verse spelers ingebracht: Jordy Vierbergen, Jelle Vooijs en Melvin van Stijn voor Mike Boelee, Tomas Arroyo en Vincent Ammerlaan.

Door in de 76e minuut een penalty te benutten maakt Thierry zijn tweede van de middag en werd het weer gelijk, maar vier minuten later werd het 3-4 en dat was tevens de eindstand.

Na een forse overtreding van Jonathan werd hij naar de kant gehaald en zo eindigde Ter Leede met tien man. Het lijkt me niet de slimste manier om je basisplek in het eerste terug te veroveren.

Weliswaar een verliespartij, maar het optreden van enkele jonge spelers in deze oefenwedstrijd is een bemoedigend teken.

Volgende week maar winnen tegen Spijkenisse!