Kort verslag oefenwedstrijd Ter Leede – Rijnsburgse Boys

KORT VERSLAG TER LEEDE – RIJNSBURGSE BOYS dinsdag 30-07-2019 19.45 uur

TER LEEDE SPEELT IN AANTREKKELIJK DUEL MET 3-3 GELIJK TEGEN RIJNSBURGSE BOYS

Vanuit de dug-out van de gasten, dat zal wel even wennen geweest zijn, zag trainer Henk Wisman zijn “nieuwe”club Rijnsburgse Boys met 3-3 gelijkspelen tegen zijn oude vertrouwde Ter Leede. Voor de rust komt een goed spelend Roodgeel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jeffrey Bok en Jordly Petronia, na de rust neemt  een heel ander RBB het initiatief over en komt  in no time gelijk, waarna de thuisploeg zich gaandeweg herstelt, zowaar in de slotfase weer op voorsprong komt echter die door RBB’s nieuwe spits Maarten Reyneveld,  ex- ADO en -Koudekerk, in praktisch dezelfde minuut met zijn derde treffer wordt tenietgedaan waardoor de partij in 3-3 eindigt. Wisman zal het wel een mooi compromis vinden.

Ook al omdat Mike Boelee en Ben van der Lans nog niet beschikbaar waren startte Ter Leedes nieuwe trainer Stefan Roodakker met Jonathan Robertson en Dirk Hoekstra als centraal duo voor doelman Clé Vos de Mooij en dat ging hen in de eerste helft moeiteloos af. Als links- en rechtsback werden zij bijgestaan door Sami Mouchih  en Jordly Petronia, op het middenveld speelden Steven Wajer en –  dacht ik –  de van Zeeburgia overgekomen Sohaib Echahbouni als controlerende middenvelders voor Ian van Otterlo en voorin was Omar Limon centrumspits met links en rechts van hem Robert Steemers en Jeffrey Bok.

Ter Leede opende fris en fruitig en in de 21e minuut verovert Ian van Otterlo de bal, stormt ouderwets door, legt hem terug op Jeffrey Bok en die jaagt het leer iets buiten de zestien ongenadig hard in de touwen.

Geelzwart is lange tijd niet gevaarlijk, maar als in de 36e minuut doelman Vos de Mooij een uitval RBB wil onderbreken, zich iets te laat uitlopend uitschakelt, weet Dirk Hoekstra de bal uit de doelmond weg te koppen en moet linksback Mouchih hierna een tweede redding verrichten om de rebound onschadelijk te maken. RBB scoort dus niet, Ter Leede wel in de 41e minuut als een verre vrije trap van rechts hoog over alles en iedereen heen zeilt en de verbaasde Rijnsburgse defensie Jordly Petronia de bal in het doel ziet glijden en met de 2-0 voorsprong gaan de ploegen rusten.

Na de thee zijn voor Ter Leede Brian Caicedo, Jim Gillissen en Joey van den Berg erin gekomen voor Limon, Echahbouni en Bok en we zien ook een  heel andere samenstelling bij Rijnsburg  en die zorgt onmiddellijk voor veel meer onrust in de gelederen bij Ter Leede en het is in de eerste minuut al meteen raak: uit een corner van links wordt de bal eerst doorgekopt en daarna er door Reyneveld ingegleden. Zijn eerste treffer en vier minuten later volgt zijn tweede als Ter Leedes doelman een korte terugspeelbal niet goed aanneemt, wil kappen, de bal verspeelt en Reyneveld snel reageert en de gelijkmaker aantekent. Volgens het scorebord in dezelfde 45e minuut, maar die is wel erg lang en duurt de hele tweede helft!

Rijnsburg domineert lange tijd, Ter Leede moet terug en pas in de 61e minuut valt het weer gevaarlijk aan als Van Otterlo Gillissen aanspeelt, die op Steemers passt en diens harde voorzet van links net door de inlopende Caicedo wordt gemist.

Met Tom Kroon en Stijn van Biezen – ja echt, weer een Van Biezen in Ter Leede 1, opa Dick kijkt natuurlijk  trots toe!  – voor Hoekstra en Van Otterlo weerstaat Ter Leede aanvallen en corners van RBB en komt in de 83e minuut toch op voorsprong als Joey van den Berg de inzet van Robert Steemers, die op rechts is gaan spelen, met een laatste zetje in het doel werkt.  Het staat 3-2, maar niet voor lang, want direct hierop kan Robertson in een duel de stuiterende bal niet bemachtigen en completeert Reyneveld zijn hattrick en bepaalt de eindstand op 3-3. Kort hierop beëindigt de scheidsrechter deze aantrekkelijke oefenpartij .

Zaterdag neemt Ter Leede het op tegen een andere streekgenoot, de Sint Jeroen’s Club.