Zaterdag 6 augustus 2022 14.30 uur

Scheidsrechter Mitchell Krop

ACHT DOELPUNTEN OP DE ROODEMOLEN

Ook veel tegen. Ze werden gelijk verdeeld, ieder vier.

Ter Leede startte overdonderend en na tien minuten stond het met 2-0 voor, beide doelpunten gescoord door Rowdy van der Putten. Onze nieuwe spits was elke keer op de goede plek om de voorzetten af te ronden. De eerste na zes minuten na een scherpe voorzet van linkerspits Marc de Kruijs uit een pass van zijn broer Luc, de tweede vier minuten later van Dirk Hoekstra die op rechts een mooie pass van Tomas Arroyo controleerde en ook precies doorgaf. En weer drie minuten later trapt Mark de Vries na een corner van RKAVV snel uit op Marc de Kruijs die in een sprintduel een verdediger met een schouderduw opzijzet en nu zelf scoort. Scheidsrechter Krop ziet er een overtreding in en annuleert het doelpunt.

Hierna verslapt de thuisploeg en Mark de Vries verricht in de 18e minuut zijn eerste redding. Kansen blijven nog wel even komen, maar Bart van der Weijden schiet in de 20e minuut te slap in, Rowdy kopte in de 25e minuut naast uit een voorzet van Luc de Kruijs, net als Bart van der Weijden in de 35e minuut en Dirk Hoekstra schiet in de 38e minuut keihard op de lat, het wordt geen 3-0, maar 2-1 in de 42e minuut na matig verdedigen door een bekeken laag schot van spits Xavier Akinrimbola.

Ter Leede reageert onmiddellijk: een hoge voorzet wordt door Luc de Kruijs doorgekopt op Bart van der Weijden en hij passeert de doelman. We gaan rusten met een 3-2 stand nadat Luuk Gijsbertsen Wesley Goeman tweemaal uitkapt en scoort.

Na de rust vier wissels bij Ter Leede: Steven Wajer, Mounir Darazzi, Daniel Abbink en Melvin van Stijn erin voor Oscar Minnaard, Dirk Hoekstra, Bart van der Weijden en Mike van den Steenhoven.

In de 47e minuut valt de gelijkmaker door een prachtig schot van de nummer 22 Edwin Agyare na een mooie dribbel en acht minuten later scoort hij weer en staat de vierdedivisionist uit Leidschendam met 3-4 voor.

Ter Leede wil natuurlijk weer gelijkmaken en in de 65e minuut keert RKAVV’s doelman een hard laag schot van Marc de Kruijs ten koste van een schouderblessure en moet zich laten vervangen en de tweede keeper moet in de 71e minuut de bal uit het net halen nadat Rowdy van der Putten met een bekeken pass Melvin van Stijn in staat stelt om te scoren.

Gescoord wordt er niet meer en na negentig minuten fluit scheidsrechter Krop af. Een leuk oefenduel, Ter Leede scoort viermaal en dat is mooi, maar het kwartet tegendoelpunten is toch ietwat zorgelijk. Dinsdag oefenen tegen kampioen Katwijk en dan zaterdag het eerste echte werk, de bekerwedstrijd uit tegen de sterke zondagderdedivisionist, het Utrechtse Hercules. Dan is heldhaftig verzet geboden!