Kort verslag Ter Leede – ACV

KORT VERSLAG COMPETITIEWEDSTRIJD TER LEEDE – ACV

Zaterdag 27 augustus 15.00 uur

TER LEEDE HAALT THUIS EERSTE PUNT IN ENERVERENDE WEDSTRIJD

In een zwaarbevochten wedstrijd met pittige overtredingen en behoorlijk veel (elf!) gele kaarten hebben beide partijen elkaar uiteindelijk in evenwicht gehouden. Hoewel de thuisploeg snel voorkwam waren de Assenaren de eerste helft gevaarlijker, kwamen na een dik halfuur op gelijke hoogte en gingen met een 1-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft zagen we een strijdbaar Ter Leede dat door het mooie schot van Steven Wajer op 2-2 kwam, hierna enkel mooie kansen kreeg, maar niet meer scoorde. Ook de gevaarlijke uitvallen van ACV leverden geen treffer meer op en daarmee veroverden beide ploegen na hun eerste verliespartij het eerste punt.

Met dit gelijkspel valt te leven.

Met aanvoerder Arroyo, linksback Minnaard en spits Rowdy van der Putten weer in de gelederen trok Ter Leede ten aanval en had in de achtste minuut al succes. Tim Bloemendaal zette zelf de aanval op en na een een-twee met Rowdy van der Putten passeerde hij van dichtbij doelman Enver Spijodic.

Hierna werd ACV sterker. Het speelde overigens met de Oekraïner Yassine Mohamed Abouzraa , gevlucht voor de oorlog, die net een week spelgerechtigd was en meteen een basisplaats kreeg. Hij speelde in de Oekraïne op het tweede niveau bij Real Pharma Odessa  en had als centrumverdediger al vijfmaal gescoord.

Uit een corner van Steijn Strijker scoort Niels Grever in de 34e minuut de 1-1 en in de extra tijd mag Tapmahoe Sopacua randje buitenspel toch doorgaan en schiet ACV naar de voorsprong.

Na de rust met in de 58e minuut Daniël Abbink voor Oscar Minnaard en voor Luc de Kruijs Steven Wajer is het de laatste die nadat zijn schot eerder geblokt wordt de bal van zo’n kleine twintig meter keihard in het net schiet. Hierna krijgt Ter Leede kansen op een voorsprong met de lob op de lat van Marc de Kruijs en een volley naast en krijgt ook ACV uiteindelijk nog enkele kansen, maar de score blijft 2-2.

Voor Ter Leede een goed resultaat. De volgende wedstrijd is uit tegen Excelsior ’31 uit Rijssen en dat is voor Ter Leede altijd een zware opgave geweest. Maar ik denk dat er in deze divisie geen gemakkelijke wedstrijden zullen komen voor Roodgeel.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Wesley Goeman, Oscar Minnaard (58’ Daniël Abbink), Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (90’ Benjamin van Aken), Luc de Kruijs (58’ Steven Wajer), Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Sven Spaan

Assistent-scheidsrechter: Muhamed Osman en Jeroen Eimers

(Hans Snijders vanuit Umbrië met dank aan Willem Moleveld)