Kort verslag Ter Leede – FC Boshuizen

KORT VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – FC BOSHUIZEN

Zaterdag 8 augustus om 11.30 uur

GEEN TREFFERS OP EEN HETE ROODEMOLEN

 Het verslag kan dit keer daadwerkelijk kort zijn. Logisch, want wegens de hitte duurde de – naar half twaalf verplaatste – partij maar tweemaal dertig minuten en ook omdat kansen en doelpunten heel dun gezaaid waren. De eerste helft hielden de ploegen elkaar heel goed in evenwicht, de tweede helft speelde de thuisploeg wat agressiever, maar toen de scheidsrechter na krap dertig minuten van die tweede omwenteling affloot stond het nog steeds nul-nul.

 Omdat Jordly Petronia zijn rechtsbackpositie weer innam stond Daan Walraven nu naast Tom Kroon in het centrum met Mounir Darazzi als linksback en moest Dirk Hoekstra vooralsnog op de bank plaatsnemen, maar niet voor lang, want na negen minuten raakte Tom Kroon aan een voet geblesseerd en in de drinkpauze na een kwartier nam Dirk zijn plaats in. Op het middenveld acteerden Feyo Glim, Steven Wajer en Sami Mouchih en voorin Thijs Haarman, Joey van den Berg als centrumspits en Robert Steemers als linkerspits. Mike Bekooy en Lulinho Martins ontbraken. Ook Van der Lans en Arroyo zijn nog geblesseerd.

Het publiek op de tribune en rond het veld kon vaststellen dat het Leidse FC Boshuizen onder aanvoering van een vaardige middenvelder nummer 8 – Martin van Eeuwijk? –  een heel aardige partij op de kunstmat legde met bijvoorbeeld een prima aanval over rechts in de 17e minuut waarbij de voorzet gelukkig voor Ter Leede niet afgerond kon worden.

Toch was het Robert Steemers die in de 25e minuut de grootste kans in de eerste helft kreeg, toen hij uit een passje van rechts geheel vrijstaand voor het doel de bal over schoot. De treffer van Joey vier minuten later uit aangeven van Darazzi werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft nam Cle Vos de Mooij de plek van Bekkers over, kwam Mike van Steenhoven op het middenveld, werd Yassin Sbaai afwisselend linker- en centrumspits met Thijs Haarman en Luc de Kruijs rechterspits. Ter Leede speelde nu aanvallender en dwingender en in de veertiende minuut nam Sbaai een lange bal op links mooi aan, passeerde op snelheid zijn tegenstander en werd ternauwernood gestuit door de uitlopende Boshuizer doelman.

Het verwachte doelpunt bleef uit, ook toen Thijs plaats maakte voor Joey als ‘herintreder’ die een mooie bal op hem wederom door attent ingrijpen van de keeper niet kon omzetten in een doelpunt.

Dat was zo’n beetje het laatste wapenfeit, want na nog geen half uur maakte de scheidsrechter een eind aan deze doelpuntloze partij waarin de hitte de glansrijke winnaar was.

 

Wordt vervolgd, dinsdag aanstaande tegen Noordwijk om 20.00 uur thuis op de Roodemolen.

Tot dan.